Annons

Oklart kring sänkt moms på naturguider

zoom KD och M höjde momsen på naturguider från 6 till 25 procent i sin budget. <br />
Om regeringen
KD och M höjde momsen på naturguider från 6 till 25 procent i sin budget.
Om regeringen "återställer" den som C lovat är oklart.
Foto: Naturturismföretagen
NYHETER. Annie Lööf lovade sänkt moms på naturguider när hon presenterade Januariavtalet. Men i Januariavtalet lyser momsfrågan med sin frånvaro. "Vi ska driva frågan hårt”, säger partiets pressrepresentant.
Annons

KD och M höjde momsen på naturturismtjänster från 6 till 25 procent i sin budget för 2019. Men under presskonferensen inför det nya budgetsamarbetet mellan C, S, MP och L lovade Annie Lööf att ”återställa” momsen.

”Vi återställer momsen till 6 procent (från 25) på turistföretag på landsbygden, – naturguider, som är en viktig del för besöksnäringen runt om i Sverige”, sa Cs partiledare under presskonferensen den 11 januari i år.

I Januariavtalet som presenterades den 18 januari står det dock ingenting om Centerpartiets utfästelse.

– Precis, det står inte i Januariavtalet, men denna fråga är någonting som C kommer att driva hårt i kommande budgetförhandlingar med regeringen, säger Stina Wernersson, pressekreterare på Centerpartiet.

Annie Lööf sa underpresskonferensen inför Januariavtalet att Centern skulle återställa momsen, som M och KD höjde från 6 till 25 procent i sin budget för 2019. Vad är det som gäller?

– Centerpartiet försvarar den nedsatta momsen och prioriterar denna fråga i våra förhandlingar om vårändringsbudgeten, säger Anna Simon-Karlsson, pressekreterare på Centerpartiet.

Något vidare besked ger inte Centerpartiet i dagsläget.

– Innehållet i budgeten kommer att presenteras först i april, och det är därför slutgiltigt besked dröjer något, säger Anna Simon-Karlsson.