Annons

C om naturguidemomsen: ”Frågan inte specificerad i Januariavtalet”

zoom Momsen på naturguider, viktig fråga för Centerpartiet. Foto: Pressbild
Momsen på naturguider, viktig fråga för Centerpartiet. Foto: Pressbild
NYHETER. Centerpartiet förtydligar om momsen på naturguider. ”Vårt besked om sänkt moms kvarstår”, säger ekonomisk-politisk talesperson Emil Källström.
Annons

Efter den artikel som Besöksliv publicerade i tisdags om oklarheter kring Centerpartiets beslut om momsen på naturguider, gör partiet ett  förtydligande.

– Centerpartiets besked från Annie Lööf kvarstår. Momsen på turistföretag på landsbygden, som till exempel naturguider, ska ned från 25 till 6 procent. Vår målsättning är att detta sker redan i den vårändringsbudget som regeringen ska lägga fram inom kort, säger ekonomisk-politisk sakkunnig Emil Källström.

Han fortsätter:

–Detta är en viktig fråga för Centerpartiet, en reform som underlättar för småföretagare och skapar jobb på landsbygden, och som vi nu tänker driva i mål.

Varför står inte momssänkning på naturguider  med som en punkt i Januariöverenskommelsen?

 – Denna reform specificerades inte i Januariavtalet, men den ryms under skattesänkningar för företagen, säger Emil Källström.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...