Annons

Café Cuvée vill vara världens bästa arbetsgivare

NYHETER. Två frankofiler som är öppna för influenser från hela världen – och vill vara världens bästa arbetsgivare. Besöksliv har tagit pulsen på Visitas nyaste medlemmar.
Annons

Café Cuvée är barndomsdrömmen som blev sann. Åtminstone för sommelieren Tina Trigg som har öppnat kvarterskrog på Södermalm i Stockholm tillsammans med kocken och partnern Markus Löfgren.

– Det här är den största drömmen, helt overkligt, säger Tina Trigg.
Hon och Markus möttes på Restaurangakademien för fem år sedan. Där jobbade Markus som köks- och verksamhetschef, medan Tina har arbetat som matsalsansvarig, sommelierkoordinator och försäljningsansvarig.

För tre dagar sedan välkomnade de sina första gäster till sin franskinfluerade kvartersbistro.

– Det var helt fullbokat, inget gick fel och gästerna verkade tycka att allt var jättegott. Flera har bokat bord igen och det är väl det bästa betyget.

Vad är Café Cuvée för typ av ställe?

– Vi vill att det ska vara en plats som folk kommer till för att ha roligt och umgås. Jag älskar vin och tycker att det har varit jättekul att få bygga en egen vinlista, och Markus och köksmästaren Kalle Berglöf har haft jättekul när de har komponerat rätterna, men maten och vinet spelar ingen roll om folk inte har trevligt. Det viktigaste är att det är avslappnat och mysigt. Vi inspireras av känslan i Paris där restauranger är naturliga vardagsrum.
Inredningen har bistrokänsla och vinlistan domineras av franska viner, men menyn består av en blandning av ”olika goda grejer”.

– Det kan exempelvis vara kålrotskroketter med mojo rojo eller laxtartar med rödkål och soja. Vi är öppna för inspiration från hela världen.

Ni skyltade med medlemskapet i Visita på Instagram innan öppning, var medlemskapet självklart?

– Absolut. Jag har jobbat i restaurangbranschen sedan jag var 15 och det är fortfarande många som undrar vad jag ska göra sen, som inte ser det här som ett seriöst yrke. Jag och Markus vill göra det lilla vi kan för att bidra till att det ändras och då är Visita ett självklart första steg.

– Personalen är det viktigaste och vi ska göra vårt bästa för att vara de bästa arbetsgivarna. Det handlar inte bara om villkoren, utan också om att vara lyhörda för personalens behov och att bekräfta de anställda när de gör ett bra jobb.

Efter årsskiftet får matintresserade ytterligare en anledning att ta sig till kvarteret. Vägg i vägg på Högbergsgatan öppnar kocken Fredrik Ander, som coachade Sebastian Gibrand i Bocuse d’Or tidigare i år, kvarterskrogen Plais tillsammans med Anna Ungh.

– Det är bara jätteroligt. Folk drar folk. Det gör att det blir mer naturligt att åka hit för att äta. Har inte vi bord har Plais kanske det, eller någon av de andra restaurangerna runt Mariatorget. Det ger utrymme för folk att vara mer spontana. Vi längtar till att de ska öppna.