Annons

Daftö Resort bland de bästa i Europa

zoom Daftö Resort, en femstjärnig Superplatz sedan 2003. Foto: Pressbild
Daftö Resort, en femstjärnig Superplatz sedan 2003. Foto: Pressbild
NYHETER. Daftö Resort har som enda svenska anläggning än en gång utsetts till Superplatz av tyska motororganisationen ADAC. ”Känner mig otroligt stolt”, säger Daftös vd Lena Kempe.
Annons

Som enda turistanläggning i Sverige har familjeföretaget Daftö Resort utanför Strömstad än en gång fått utnämningen Superplatz av Tysklands största motororganisationen ADAC, med inte mindre än 19 miljoner medlemmar.

 I ett pressmeddelande  jämför organisationens inspektörsteam utnämningen med att som restaurang belönas med en stjärna i Guide Michelin, eller filmbranschens Oscarsstatyett.

– Det känns fantastiskt roligt och jag känner mig otroligt stolt över utmärkelsen, säger Lena Kempe, vd för Daftö Resort till Besöksliv.

Vad betyder det för dig och er att Daftö än en gång har utsetts till en Superplatz? 

– Dels är det ett kvitto på att vi gjort ett bra jobb hittills, och dels sporrar det oss att fortsätta jobba för att bli ännu bättre.

Vilka tror du är de tyngst vägande faktorerna? 

– Jag hoppas och tror att det är vårt sätt att arbeta för långsiktig kvalitet både i våra faciliteter och i vår personal. Att vi bygger för lång tid framåt och att vi satsar tid och pengar för att se till att alla detaljer är genomtänkta.

Varje år tar den tyska motororganisationen fram Europas största turistguide med över 5 000 turistanläggningar från 38 europeiska länder. Endast ett 100-tal av dessa har fått den högsta klassificeringen för 2019 och Daftö Resort behåller sina fem stjärnor som man fick redan 2003, skriver ADAC.

Lena Kempe har under lång tid jobbat med att investera i utvecklingen av resorten. Som Besööksliv har skrivit om tidigare så fortsätter utvecklingen under 2019 med det pirathotell som håller på att byggas, och vars första etapp beräknas stå klar 2020.