Annons

De går till final i Årets Kock 2018

zoom Ludwig Tjörnemo, Magnus Persson, och Peter J Skogström är tre av finalisterna. Foto: Årets Kock
Ludwig Tjörnemo, Magnus Persson, och Peter J Skogström är tre av finalisterna. Foto: Årets Kock
NYHETER. På onsdagen avgjordes vilka åtta som går till final i Årets Kock.
Annons

Idag var dag två i deltävlingen till Årets Kock, som gick ut på att de 16 tävlande genomförde ett handlagsprov med laxfisken örret som råvara, samt fick lagat en huvudrätt av en hemlig råvarukorg.

De åtta kockar som fått högst total poäng från båda dagarna är vidare till final i Årets Kock 2018.

Minst 81 poäng totalt i de två olika momenten för att kvala till final. Andreas Stenberg, vd Årets Kock, och Stefan Karlsson, Årets Kock 1995 och tillika juryns ordförande delade ut årets finalistrockar under livesändning på Facebook.

Finalisterna till Årets Kock 2018 är:

Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor.

Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken.

David Lundqvist 116 poäng, Grand Hotel Saltsjöbaden, som kommenterade:

– Det kändes väldigt bra, och roligt hela vägen. Men teorin kändes som att sätta sig i skolbänken igen.

Ludwig Tjörnemo 116 poäng, Operakällaren:

– Det känns bra och kul, jag är väldigt taggad.

Lars Niklasson 98 poäng, Lilla Ego.

Jonas Alvin 94 poäng, Stångs Magasin.

– Råvarukorgen var svår, men jag försökte köra klassiskt.

Anders Jonsson, Rejmes Restaurang.

– Fan vad jag ville ha den här, tack. Det var jobbigt med råvarukorgen, men kul och tajt.

Magnus Persson 93 poäng, Stureplansgruppen.

 

Mer info kommer, artikeln uppdateras.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...