Annons

De gick vidare i Årets Kock 2019

zoom 16 kockar går vidare till dag två i kvalet. Finalisterna avgörs idag.  Foto: Pressbild Årets Kock
16 kockar går vidare till dag två i kvalet. Finalisterna avgörs idag. Foto: Pressbild Årets Kock
NYHETER. Under onsdagen genomfördes den första av två kvaltävlingar till finalen av Årets Kock 2019. Här är de 16 kockar som gick vidare till dag två.
Annons

24 kockar lagade på onsdagen upp sina respektive recept som skickades in som tävlingsbidrag vid anmälan, bestående av sex tallrikar.

16 kockar gick vidare till dag två i kvalet. Idag torsdag ska juryn utse de åtta kockar som går till finalen i Årets Kock 2019.

– Det har varit många olika och spännande smakstilar i årets tävling och både kalla och varma rätter. Vi kommer att ha ett starkt gäng som går ut i morgon och det är helt öppet vilka åtta som tar sig till final, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande i en kommentar.

 

De går vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2019:

Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö

Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm

Christopher Lai, &Vin, Karlshamn

Daniel Müllern, Unilever Food Solutions

Danny Falkeman, Etoile, Stockholm

Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm

Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm

Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv

Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby

Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö

Martin Anneflod, Martin Anneflod Culinary, Göteborg

Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg

Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg

Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge

Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg

Sebastian Lopez, Nosh & Chow, Stockholm

 

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...