Annons

De vann White Guides nya pris

zoom Glada vinnare.
Glada vinnare.
NYHETER. White Guide släpper en ny guide som listar landets bästa barer och hotell. Under måndagen korades vinnarna och här hittas ett skånskt hotell med en av landets bästa vinkällare samt en Stockholmsbar som gjort sig känd ute i världen.
Annons

White Guide lanserar årligen en krogbibel som guidar till landets bästa restauranger. Nu vill man göra detsamma för barer och hotell och när vinnarna korades under måndagskvällen knep Tjoget i Hornstull föga förvånande priset Bästa bar. De senaste åren har de skördat priser, landat på listan över världens 50 bästa barer (nummer 44) samt fått pris under Tales of the cocktail.

– Det är alltid roligast att vinna på hemmaplan. Och det är viktigt att Sveriges mest prestigefyllda krogpris delar ut även till barer, säger krögaren Andreas Bergman, ägare av Tjoget.

Finns det något pris kvar som ni ännu inte vunnit och som ni skulle vilja ha?

– Ja. Drömmen är att vinna Best International Restaurant Bar på Tales of the Cocktail i sommar i New Orleans. Kan vi vinna Nobelpriset i kemi tar vi det också.

White Guide har testat närmare 100 barer över hela landet: vin-, öl-, och cocktailbarer. Sextiofem stycken har kvalificerat sig till att bli listade. Storstäderna dominerar, men hela 14 barer finns ute i landet.

– White Guide har hjälpt passionerade gäster att hitta rätt bord i femton år, säger Lars Peder Hedberg, White Guides publisher.

– Nu ska vi hjälpa dem att hitta rätt säng och rätt barstol. Framför allt vill vi lyfta fram de stora personligheterna, hotell och barer som bjuder på nytänkande, härlig stämning eller unika upplevelser av något slag.

På hotellsidan var det PM & Vänner i Växjö som kammade hem finaste priset. En destination som också på mat- och dryckessidan räknas till en av Sveriges bästa, med en stjärna i Guide Michelin, bland annat.

Med Besöksliv når du stjärnorna i restaurangbranschen

Med Besöksliv når du stjärnorna i restaurangbranschen

Besöksliv är tidningen och rekryteringskanalen för cheferna och ägarna på de över 7 100 hotell, restauranger, campingar och anläggningar som är medlemmar i Visita