Annons

Det här svenska hotellet vann pris som lyxigast – igen!

zoom Hotel Pigalle vann utmärkelsen Luxury City Hotel 2016.
Hotel Pigalle vann utmärkelsen Luxury City Hotel 2016.
NYHETER. Ett av världens lyxigaste hotell ligger i Göteborg. Det stod klart efter att World Luxary Hotel Awards delade ut pris förra veckan.
Annons

Vad gör ett hotell riktigt lyxigt? Fråga Hotel Pigalle i Göteborg. De vann lyxutmärkelsen, för andra året i rad, när World Luxury Hotel Awards delade ut pris. 

Personlighet är nyckelfaktor

Sänggavlar klädda i krossad sammet. Hundrum med specialdesignade koppel i begränsad utgåva. Badrum med guldfärgade detaljer. Det är tre lyxiga inslag hos Pigalle, och enligt vd Patrick Olsson, något som tillsammans med service bäddar för vinsten.

– Det är den fina personliga servicen i kombination med stilen och miljön. Pigalle är ett boutiquehotell som per definition är en mindre verksamhet där det finns möjlighet att vara personlig. Det tillsammans med en miljö som är unik och luxuös går hem, säger han.

Hur ser ett riktigt lyxigt hotellrum ut enligt dig?

– Mycket handlar naturligtvis om en känsla som är svår att sätta fingret på. Men när man kommer in i ett hotellrum får man instinktivt en viss känsla om någon brytt sig. Omtanken hittar man i detaljerna, som urvalet i en minibar, materialval, textilier och om bäddningen är gjord på ett visst sätt. Det skvallrar om att någon är stolt och försökt göra mig glad. Det är lyx för mig.

Beläggning över 90 procent

World Hotel Luxary Awards vinnare utses av en panel av utvalda reseledare, konsulter och hotellgäster. Den senare jurykategorin är extra viktig för Pigalle. Gästernas röster är ett bevis på att de går åt rätt håll.

– Det är skönt att få ett officiellt kvitto på att gängets ansträngningar lönar sig. Det är skitskoj och är en puff i ryggen för oss, säger Patrick Olsson.

Kommer priset att märkas i bokningsboken?

– Det kan man alltid önska sig naturligtvis. Utan att låta dryg så har vi faktiskt hög beläggning och det är svårt se större ändringar i bokningsmönstret på grund av enskilda orsaker som ett pris. Beläggningen för helår 2016 ligger för närvarande på en takt med 92 procent om allting går som planerat.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...