Annons

”Det har varit ett svårt beslut”

zoom Avgående vd Mats Årjes är stolt över bland annat Skistars etablering i Alperna. Pressbild
Avgående vd Mats Årjes är stolt över bland annat Skistars etablering i Alperna. Pressbild
NYHETER. ”Det har varit ett svårt beslut då det är en lång tid i bolaget och till viss del en livsstil”. Det säger Skistars Mats Årjes om sitt beslut att avgå som vd. Med sina 17 år i rollen hör han till de svenska börs-vd:ar som har suttit längst.
Annons

Varför vill du sluta nu?
– Som alla stora beslut har det mognat fram. Skistar är ett välmående bolag och som nyss fyllda 52 år vill jag ge mig själv möjlighet att möta nya utmaningar i yrkeslivet där bland annat uppdraget som ordförande för SOK är en del.

Hur känns det att sluta efter 17 år som vd för ett bolag som Skistar?
– Det har varit ett svårt beslut då det är en lång tid i bolaget och till viss del en livsstil. Det känns nu när det är taget helt rätt.

Du är en av de svenska börs-vd:ar som har suttit lägst. Vad tänker du om det?
– Jag känner mig stolt över det och bolaget. Skistar har haft en enorm utveckling under dessa 17 år och det känns bra att få ha varit en så stor del av den resan.

Beskriv det Skistar du tog över rodret för 2002.
– Namnet Skistar antogs 2001 och utvecklingen av onlinebokningen har varit en stor del av utvecklingen. Det fanns en enorm potential till utveckling och samordning och många bra medarbetare. En entreprenörsanda som på många sätt var unik.

Och beskriv det bolag du lämnar nu.
– Värdet på bolaget har mer än tiofaldigats och varumärket Skistar har ökat kännedomen inte bara på hemmaplan utan även ute i Europa och andra delar av världen. Vi har hunnit blivit majoritetsägare i en skidort i Alperna, startar nya e-handelsområden, eget klädmärke och inte minst utvecklat vårt fastighetsområde med tillhörande varumärken.

Vad har varit roligast?
– Att få jobba i en bransch och i ett bolag som det hela tiden har kunnat gå att utveckla, både i smått och stort, och inte minst alla medarbetare.

Vad har varit tuffast?
– Som i alla jobb så upplever man tuffare perioder ibland men i stora drag mest utvecklande och kul.

Vad är du mest stolt över?
– Självklart är det att verksamheten har utvecklats väldigt positivt under nästan två decennier och att värdet på bolaget har mer än tiofaldigats. Sen är jag väldigt stolt över att vi fick arrangera VM i Åre i vintras för tredje gången och inte minst etableringen av Skistars varumärke i Alperna, och nu under våren att vår sajt blev utsedd till Sveriges bästa sajt.

Vad ser du mest fram emot?
– Först och främst att summera den gångna vintersäsongen och utvärdera. Till hösten när efterträdaren är på plats avslutar jag mitt arbete.

Vad vill du göra förutom ditt engagemang i OS 2026?
– Jag ser fram emot nya utmaningar i yrkeslivet och får se vad det blir!

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...