Annons

Efter dubbel otur reser sig nu Waxholms hotell

zoom
NYHETER Förra året: omfattande brand. Nu: svår översvämning. Snacka om oflyt för Waxholms Hotell. Samtidigt kan hotellet glädja sig åt ett ovanligt bra bokningsläge i höst – och att man inte har behövt avboka några gäster. 
Annons

Nio vattenskadade hotellrum och två vattenskadade korridorer. Det blev resultatet när en hotellgäst på Waxholms Hotell somnade i badrummet med vattnet sprutande ur duschen för drygt en vecka sedan.

– Jag tänkte ”Åh, nej – inte igen”, säger hotellets vd och ägare Tobias Ekman.

”Ren otur”

Det anrika hotellet hade precis gjort klart med slutregleringen av sommarens fasadrenovering efter fjolårets brand. Då var det en cigarettfimp som orsakade en helt utbränd matsal och kraftigt rökskadade konferenslokaler.

– Det är klart att det är lätt att känna sig otursförföljd och fundera på om vi kunde ha förhindrat något själva, men båda de här händelserna handlar om ren otur. Hotellets försäkringsbolag Trygg-Hansa var snabbt på plats och renoveringen av de första fyra rummen har redan inletts.

De är väldigt handlingskraftiga, effektiva och bra att ha att göra med, säger Tobias Ekman.

– Men det är lite surt att det hände nu eftersom vi har väldigt bra tryck på hotellet för tillfället. Vi hade fullbokat dagen efter och har flera stora grupper inbokade i höst, så det ger en del svallvågor som vi fortfarande måste jobba med. Men det är bara att bita ihop och köra på.

Inga avbokningar

Det positiva är att hotellet inte har behövt avboka någon gäst, utan har lyckats stuva om i bokningarna med hjälp av de inbokade hotellgästerna.

Enligt Tobias Ekman, som har arbetat på Grand Hôtel och flera hotell inom Choice i flera år, är problemet med gäster som somnar med vattnet rinnande inte helt ovanligt.

– Jag har varit med om det på andra hotell tidigare och har fått flera kommentarer på Facebook om att det har hänt andra. Den här typen av problematik är svår att värja sig emot, men det finns avlopp som sträcker sig längs kanten av duschen, som man inte kan sätta sig för. De kan vara ett praktiskt alternativ om man ska renovera badrummen, men eftersom vi har relativt nyrenoverade badrum är det inget vi kommer applicera nu.