Annons

Fler söker sig till naturen på semestern

zoom En växande trend är att semestra hemma, enligt STF. Foto: Colourbox
En växande trend är att semestra hemma, enligt STF. Foto: Colourbox
NYHETER. Starkt bokningsläge för SFTs anläggningar – upp med 18 procent jämfört med samma tid förra året. ”Vi kallar det Svemestertrenden”, säger Jenny Engström.
Annons

Svenska Turistföreningen, STF märker av en ökad efterfrågan på natursemestrande, vandringsliv och stugboende. Bokningarna är nu i början av juni 18 procent fler än motsvarande period förra året.

– Vi kallar det Svemestertrenden. Framför allt märker vi det i folks sociala kanaler där de med stolthet berättar att de ska stanna i Sverige och #svemester har fått en snabb spridning där folk tipsar om sina favoriter, säger kommunikationschef Jenny Engström.

Vandringstrenden och friluftsliv i stort är det många som vill göra, i hela landet, säger hon.

STF lanserade nyligen tolv så kallade signaturleder för att guida besökare till rätt upplevelser. Enligt besöks- och klickstatistiken är det Österlen, följt av Södra Bohuslän som är mest lockande.

Topplistan hittills för Signaturlederna:

  1. Österlen (6 700 sidvisningar)
  2. Södra Bohuslän (5 200 sidvisningar)
  3. Södermanland (4 800 sidvisningar)
  4. Höga kusten (4 500 sidvisningar)
  5. Omberg (4 300 sidvisningar)
  6. Tiveden (4 000 sidvisningar)
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...