Annons

Flytta kontoret till lyxhotell eller krog med ny app

zoom Potentiell plats för kontorsarbetare
Potentiell plats för kontorsarbetare
NYHETER. Jobba på lyxhotell, finkrog eller stillsamt kafé. En ny tjänst förmedlar arbetsplatser på kaféer, restauranger och hotell under tider med låg tillströmning av gäster.
Annons

Den nya tjänsten Palaver förvandlar caféer, hotell och restauranger till arbets- och mötesplatser. Peter Henning, vd och grundare av tjänsten, säger att behovet för flexibla arbetsplatser är stor då allt fler jobbar mobilt, vare sig man är frilansare eller fast anställd.

 

– Nu är det möjligt att hitta en arbetsplats mellan två möten, efter dagislämning eller då det just passar dig, säger han.

 

Clarion Hotel Stockholm i Skanstull är det första hotell vars lokaler är bokningsbara genom appen. På sikt ska även systerhotellen Clarion Hotel Sign, Amaranten och Arlanda ingå i samarbetet. 

 

– Vi blev kontaktade av Palaver och tyckte att det gick i linje med vår strävan efter att vara en levande mötesplats. Vi välkomnar både hotellgäster och Stockholmare att använda hotellets ytor och Palaver förenklar just det. Det kostar inget för oss att vara med och gästen betalar direkt till via appen för de tjänster de nyttjar, säger Lotta Anestedt, marknadschef på Clarion Hotel Stockholm.

 

Kaffe och påtår ingår

Trots att tjänsten lanserades för knappt en vecka sedan säger Lotta Anestedt att Clarion Hotel Stockholm redan haft ett antal gäster. De erbjuder både jobb- och konferensplatser från under 15 kronor i timmen. Kaffe och påtår ingår i priset.

 

Värdarna kan själva reglera tillgängligheten av sina lokaler genom mobilappen. Något som Lotta Anestedt ser som en fördel ifall vissa delar av hotellet är uthyrda på annan väg. Hon ser positivt på samarbetet:

 

– Här väljer vi bara att se fördelar! Vi får in fler gäster till hotellet som får en uppfattning om att vi är ett stort hotell med spa, restaurang och stora konferensmöjligheter.

 

Men det är inte bara hotell som Palaver vill samarbeta med. Stora krögarnamn som Melker Andersson och Pontus Frithiof har anslutit restauranger liksom koncernen Svenska Brasserier. 

 

 – För oss är det här ett bra sätt att få in folk i restaurangen när det annars är tomt. Dessutom är det ju bra marknadsföring för oss och ett sätt att nå nya kunder, säger Melker Andersson.

 

Bakom bolaget står fem grundare, varav en är Henrik Wetterdal som tidigare arbetat för Melker Andersson F12-gruppen.