Annons

Förre Scandictoppen styr Stureplansgruppen

zoom Thomas Engelhart ska vara strategiskt bollplank för koncernchefen Vimal Kovac.  Foto: Peter Knutson
Thomas Engelhart ska vara strategiskt bollplank för koncernchefen Vimal Kovac. Foto: Peter Knutson
NYHETER. Thomas Engelhart tar över klubban: "Att få vara med och bidra på en tillväxtresa känns väldigt spännande".
Annons

Det är ett tungt namn inom hotellbranschen som Stureplansgruppen nu rekryterat till ordförandeposten. ”Thomas Engelhart har tillträtt som styrelseordförande för Stureplansgruppen och kommer med sin gedigna och internationella erfarenhet från bland annat hotellbranschen, ha en viktig roll i Stureplansgruppen strategiska tillväxtresa”, skriver Stureplansgruppen i ett pressmeddelande.

2015 värvades Thomas Engelhart till toppjobbet på Scandic efter att ha varit Nordenansvarig på Rezidor. Två och ett halvt år senare lämnade han Scandics ledning. Anledningen var att han och den nytillträdde koncernchefen Even Frydenberg hade olika syn på hur de strategiska målen skulle nås, enligt det pressmeddelande som Scandic skickade ut.

Vad fick dig att tacka ja till uppdraget som styrelseordförande i Stureplansgruppen?

– Det är ett bolag med en imponerande resa, som ligger i framkant och erbjuder upplevelser med hög kvalitet. Bolaget är nu i en spännande fas, där man går från att ha varit ett mellanstort företag, till att bli ett bolag med betydliga skalfördelar. En fas där man vill hitta kraft i sin tillväxt inom omsättning och lönsamhet, genom att bygga mer strukturkapital och bredda sin affär. Att få vara med och bidra på en sådan resa känns väldigt spännande.

Vad blir din roll i Stureplansgruppens utveckling?

– Att vara ett strategiskt bollplank för koncernchefen Vimal Kovac och ledningen i utvecklingsfrågor, exempelvis nya affärsområden, digitalisering, det kommersiella och konceptutveckling.

På vilka frågor kommer du att lägga fokus?

– Nu i början blir det att stötta ledningen med att sätta en långsiktig strategisk plan för bolaget, bygga strukturkapital och se hur vi kan dra fördel av olika synergier från våra olika affärer och öppningen av Bank Hotel i Stockholm

Du har en bakgrund från hotellbranschen. Vad räknar du med att kunna tillföra där?

– Allt från det strategiska och kommersiella till produktutveckling och drift blir områden där jag räknar med att kunna bidra.

Vad behövs för att kunna slutföra Stureplansgruppens hotellplaner vid Stureplan?

– Jag har inte satt mig in i den frågan ännu, så där får vi återkomma.

Vilken blir din största utmaning som styrelseordförande?

– Med en stark vd som också är huvudägare, så blir det för oss att hitta en bra modell för vår dialog och ett samarbete som blir värdeskapande för bolaget.  Det känns som vi redan nu har hittat en väldig bra form för det.

Vad gör du för övrigt?

– Nu fokuserar jag på det här, men efter sommaren har jag ett nytt och mycket spännande operativt uppdrag som väntar. Mer kan jag inte säga i nuläget.

”Vi är mycket glada över rekryteringen av Thomas Engelhart som ny styrelseordförande. En viktig del i Stureplansgruppens strategiska plan är att växa inom hotell. Med Thomas långa erfarenhet och kunskap från ledande befattningar, bland annat från några av Europas främsta hotellkoncerner, stärker vi ytterligare vår position inför den kommande expanderingen”, säger Stureplansgruppens vd och huvudägare Vimal Kovac i ett pressmeddelande.

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...