Annons

Frantzén bäst i Europa

zoom Restaurang Frantzén klättrar upp från en åttondeplats i fjol till en segerplats 2019.  Foto: OAD, pressbild
Restaurang Frantzén klättrar upp från en åttondeplats i fjol till en segerplats 2019. Foto: OAD, pressbild
NYHETER. Frantzén landar en topplacering när Opinionated about dining, OAD, publicerar sin lista över de bästa restaurangerna i Europa. Daniel Berlins Krog hamnar på plats nummer fem och Fäviken på elfte plats.
Annons

Förra året, samma år som restaurang Frantzén belönades med tre stjärnor i Guide Michelin, hamnade krogen på en åttonde plats i OAD. I år utnämns den till Europas bästa restaurang, enligt gästernas egna bedömningar.

”För mig är detta en stor ära, jag känner mig väldigt glad och stolt över vår restaurang. Vi har återigen lyckats med en enorm bedrift och det säger mycket om vårt team. Extra roligt så klar att det är våra gäster som kommer från världen över som röstat på oss”, säger krögaren och stjärnkocken Björn Frantzén i en kommentar, skriver Dagens Industri.

Med Daniel Berlin Krog i Skånes femteplacering har Sverige två restauranger i topp tio.

”Vi är rörda och extremt hedrade över femteplatsen i årets OAD top 100 European list. Tack så mycket, och ett stort grattis till våra vänner på restaurant Franzén till segern. Vilken fantastisk start på veckan”, skriver Daniel Berlin krog på sin Facebooksida.

Fäviken, som nyligen meddelade att krogen stänger i december 2019, trillade ned från fjolårets andraplacering till en elfte plats på OAD.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...