Annons

Frivillig svenskmärkning erbjuds på restauranger

zoom Restauranger kan välja vad och vilka råvaror de vill märka,<br />
 som svenska tomater, ägg eller kött. Foto: Pressbild
Restauranger kan välja vad och vilka råvaror de vill märka,
som svenska tomater, ägg eller kött.
Foto: Pressbild
NYHETER. Nu kommer märkningen Från Sverige till restaurangerna för att kunna ge gästerna information om matens ursprung.
Annons

– Många restauranggäster vill veta mer om matens ursprung. Därför är vi glada över att kunna erbjuda restauranger och restaurangkedjor den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige som är ett enkelt sätt att berätta om detta, säger Maria Forshufvud, vd på Svenskmärkning i en kommentar.

Restauranger kan välja vad och vilka råvaror de vill märka, som svenska tomater, ägg eller kött.

Ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige är tänkt att skapa förtroende och visa öppenhet gentemot gästerna.

– Det här är ett bra sätt för restauranger och restaurangkedjor att visa att de har koll på ursprunget. Det ökar dessutom medvetenheten om råvarors ursprung, säger Maria Forshufvud.

Visita informerar sina medlemmar om möjligheten att använda Från Sverige-märkningen.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...