Annons

Gotlands-crêperie till Stockholm

zoom Visby Crêperie & Logis filialer i Visby och Åre, snart öppnar en tredje i Stockholm. Foto: Visby Crêperie & Logi
Visby Crêperie & Logis filialer i Visby och Åre, snart öppnar en tredje i Stockholm. Foto: Visby Crêperie & Logi
NYHETER. Visby Crêperie & Logi öppnar sin tredje filial, i Vasastan i Stockholm. Men det blir inte den sista: ”Det blir nog ett eller två till här, sedan i Göteborg och Malmö”, säger delägaren Ann-Sofie Selling.
Annons

Med restauranger i Visby och Åre tar Ann-Sofie Selling, och övriga fyra delägare, sitt koncept med franska galetter på svenskt vis, till Stockholm. I december öppnas dörrarna till den tredje filialen av Visby Crêperie & Logi på Surbrunnsgatan i Vasastan.

– Vi har länge haft planerna på att öppna fler ställen, och tyckte att Stockholm behövde ett crepêrie. Sedan dök lokalen upp vid rätt tillfälle, säger Ann-Sofie Selling.

Med många Stockholmsgäster både i Visby och i Åre har efterfrågan varit stor på ett crêperie i huvudstaden, tillägger hon.

Beskriv erat koncept?

– Vi har tagit franska galetter gjort dem till våra egna försvenskade varianter. Vi använder mycket svenska råvaror som Västerbottensost och skagenröra. Sedan serverar vi flera sorters fransk torr cider, vilket inte är så vanligt i Sverige.

Restaurangen ska, liksom i Visby och i Åre, ha öppet från 11 till sent varje dag.

Ni öppnar i Stockholm nu, ska ni fortsätta växa?

– Ja, vi ska växa i tio år, i Stockholm blir det kanske ett eller två till, och sedan vill vi vidare till städer där vi inte finns, som Göteborg och Malmö.

Vem finansierar expansionen?

– Det gör vi själva. Vi är fem delägare i bolaget, där två av oss är operativa, jag och Mathias Nordberg.

Hur mycket personal kommer ni att behöva till det nya crêperiet?

– Vi får hit tre från Gotland, totalt blir det runt åtta personer. Det är en ganska liten restaurang med 42 platser.

Varför blev det just Surbrunnsgatan?

– Vi kollade runt, både på Söder och i Vasastan och har pratat med taxichaufförer om var det händer grejor. Till slut var det faktiskt taxichauffören som avgjorde det, han sa att det är mycket folk i omlopp både på kvällar och dagtid, och med flera andra trevliga restauranger i området. Alla är så himla trevliga här, det är som ett litet Visby.