Annons

Han förverkligar personalens drömmar

zoom Marcus Sandén på Comfort Hotel i Malmö vill skapa en<br />
 arbetsmiljö och kultur utöver det vanliga. Foto: Pressbild
Marcus Sandén på Comfort Hotel i Malmö vill skapa en
arbetsmiljö och kultur utöver det vanliga.
Foto: Pressbild
NYHETER. Marcus Sandén flyttade 30 mil för att förvandla Comfort Hotel i Malmö till en drömarbetsplats. En ny företagskultur och en högtflygande fond för personalen är ett par av hans visioner som redan har börjat realiserats.
Annons

Vad lockade dig att ta dig an rollen som hotelldirektör för Comfort Hotel Malmö?

 – Det var framför allt att Comfort Hotel Malmö hade en stor potential som att bli en urban oas för den lokala malmöbon och ett tillhåll för tillresande gäster från resten av Europa och världen. Jag såg att hotellet inte riktigt stod på egna ben och det ville jag ändra på.

Du har startat en drömfond, vad är det och varför gör du detta?

– Easy to dream är en idé jag har velat sjösätta länge. Den handlar om att jag som arbetsgivare kan gå in och stötta ekonomiskt när mina anställda har drömmar som går att koppla till arbetet.

Kan du ge ett exempel?

– Clara som är barrecepetionist ville lära sig japanska inför sin Japanresa för att förstå kulturen där bättre. Då kan jag finansiera en kurs i japanska. Så länge man kan visa på att drömmen kan kopplas till personlig utveckling och att man kan ha användning av den i arbetet är det fritt fram.

Är det fler hotell inom Comfort Hotel som har en drömfond?

– Det här konceptet finns än så länge bara på Comfort Hotel Malmö, men ledningen är väldigt positiva till min idé så jag ser fram emot att se hur vi kan utveckla detta vidare.

Vad tar du med dig från din tidigare arbetsplats?

 – Jag lämnade som hotelldirektör i Borås och tillförordnad direktör för två andra hotell i Norrköping och Malmö. Därifrån tog jag med mig erfarenheter av hur viktig företagskulturen är – utan en stark kultur kan man inte förverkliga sina mål.

Hur har du använt dig av den insikten rent konkret?

– Jag höll en ”On boarding”-dag för hela personalstyrkan när jag börjat på Comfort Hotel Malmö där vi tillsammans satte en gemensam målsättning för 2020. Det blev ett startskott för förändringsarbetet där vi vässar interiören men också vår kultur. Det är fantastiskt att se människor växa, vi bygger varandras framgångar.

 Vad har du för visioner för hotellet?

 – Förutom drömfonden satsar vi också på att bygga om delar av hotellet. Förutom det exteriöra satsar jag också på att få in människor från alla delar av samhället till vår arbetsplats. Jag har ett nära samarbete med Samhall, och jag vill skapa en kultur som inte bara ger en positiv känsla bland de anställda utan också bidrar till samhället.

Arbetet med Samhall har resulterat i en nominering till Årets Eldsjäl, hur känns det?

– Det känns  jätteroligt. Det är min vision att alla ska känna sig sedda och att vi ska ha en arbetsmiljö och kultur utöver det vanliga.