Annons

Här är föregångarna i skidbranschen 2017

zoom Tre priser delades ut av SLAO, i samband med årsstämman den 18 maj.
Tre priser delades ut av SLAO, i samband med årsstämman den 18 maj.
NYHETER Skistar-grundarna, bröderna Paulsson, prisades för sitt långsiktiga entreprenörskap i skidbranschen när skidanläggningarnas organisation SLAO delade ut priser på torsdagskvällen. Marie Stenmalm, chef för Skistars skidskola i Sälen, är årets skidinspiratör. Årets skidanläggning är Idrefjäll.
Annons

Tre priser delades ut av svenska skidanläggningars organisation, SLAO, i samband med årsstämman den 18 maj. Årets skidanläggning blev Idre Fjäll, främst för att ha ”tagit på sig ledartröjan” vad gäller hantering av snö och årets skidinspiratör blev Marie Stenmalm, chef för Skistars skidskola i Sälen. Superentreprenörerna och bröderna Mats och Erik Paulsson, grundare av Skistar, tilldelades Gerremopriset för sitt långsiktiga entreprenörskap och för utvecklingen av skiddestinationer.

 

Marie Stenmalm har jobbat i skidskolebranschen i 20 år och de senaste sju åren varit chef för Skistars skidskola i Sälen där det passerar cirka 46 000 elever per år.

 

Vad är det viktigaste för att en sådan stor skidskoleverksamhet ska fungera och hålla hög kvalitet?

 

– Vår organisation är som ett stort hjul där varje eker är lika viktig. Det ligger mycket struktur och arbete bakom för att få hjulet att rulla. En viktig del är också att hitta likasinnade medarbetare som brinner för och tror på samma sak.

 

Motiveringen till priset höjer bland annat ditt engagerade ledarskap, har du några ledord som chef?

 

– Min roll är att ge förutsättningar för att vi skall kunna leverera en minnesvärd upplevelse på snö. Det är lika viktigt att organisation och struktur fungerar som att jag också är ute och har lektioner eller rycker in och hjälper till att förbereda barnområdet inför dagens lektioner.

 

Var kommer ditt eget engagemang ifrån?

 

– Intresset för skidåkning och för människor. Jag tror på att följa sitt hjärta och sätta upp mål. Inget är omöjligt.
 

Era grundare och ägare, bröderna Paulsson, prisas med årets Gerremopris, vad har deras engagemang betytt för branschen?

– Jättemycket. De brinner för detta och det tror jag är nyckeln till att lyckas. De är otroligt engagerade och drivna in i minsta detalj, det är jättekul.