Annons

Här är vinnarna av årets Slao-priser

zoom Årets Hemmabacke blev Vedbobacken i Västerås. Foto: Pressbild
Årets Hemmabacke blev Vedbobacken i Västerås. Foto: Pressbild
NYHETER. När branschorganisationen Slao delade ut sina årliga priser till aktörer i den svenska skidvärlden gick utmärkelsen Årets Hemmabacke till Vedbobacken i Västerås. Årets Inspiratör blev Karolina Carlsdotter.
Annons

Det var under Slaos årsmöte som i år ägde rum i Järvsö som de årliga Slao-priserna delades ut till företag och personer i skidbranschen.

Årets Skidanläggning: Stöten

Priset tilldelas en skidanläggning för ett utomordentligt engagemang och en idérikedom som bidragit till att utveckla branschen.

Motivering:

”Som den nordligaste anläggningen i Sälenfjällen utvecklas Stöten lite i skuggan av de andra anläggningarna i området. Här drivs ett ambitiöst förbättringsarbete, förra årets stora liftsatsning har i år följts upp med nya fina nedfarter, bättre snöupplevelser och en imponerande skilodge. Utan att förlora sin själ fortsätter Stöten en spännande bana, till stor del tack vare engagerade medarbetare och hög servicekänsla. Stöten är en frisk uppstickare som gör skidåkningen i Sälenfjällen ännu mer attraktiv.”

Årets Hemmabacke: Vedbobacken

Årets Hemmabacke går till en lokal anläggning som skapar möjligheter till utförsåkning för alla, som sänker tröskeln till en första och andra kontakt med skid- och snowboardåkning.

Motivering:

”Mitt i Västerås satsar Vedbobacken på inkluderande skidåkning där alla är välkomna, oavsett förkunskaper. Här är leendet brett och hjärtat varmt och personalen kämpar hårt för att hålla hög klass på backar och längdspår. Sparad snö och på tårna-mentalitet har bidragit till fyra månaders skidåkning. Bröderna Landås som driver Vedbobacken saknar inte heller framtidsplaner, så chansen är stor att även nya generationer Västeråsare ska få en första kontakt med skidåkning här.”

Årets Skidinspiratör: Karolina Carlsdotter

Kriterier: Priset tilldelas en individ eller grupp som på ett innovativt sätt medverkat till att sprida skidgläjde, skapa friktionsfri semester och vinna nya gäster.

Motivering:

”Som mångårig skidinstruktör och examensordförande för svensk skidskoleutbildning sitter ”pepp” i ryggmärgen på Karolina Carlsdotter. Senaste året har varit makalöst – när hon inte coachat demoteamet på Interski i Bulgarien har hon ordnat tjejläger i Fjätervålen, ansvarat för SLAO:s skidskolegrupp och fortsatt lyfta Rommes skidskola till nya höjder.”

Gerremopriset 2019: Ingemar Axelsson

Kriterier: Pristagaren har genom ett gott affärsmannaskap och/eller sitt entreprenöriella sätt skapat helhetsupplevelser för gäster och/eller en destination utöver det vanliga. Pristagaren har genom innovation och produktutveckling skapat nya affärsmöjligheter för både sig själv och andra.

Motivering:

”Med en stark pionjäranda har den här personen inte bara satt en fjälldestination på året runt-kartan utan också medverkat till utvecklingen av hela branschen. Han har alltid gått före och visat hur han vill ha det – vare sig det gällt snökanoner och vinkellift eller intern-tv och sommaröppet. Nyfikenheten har tagit honom runt världen på studieresor och mässor där han har plockat upp bra idéer, alltid med en känsla för gästen och helheten på destinationen…Med sitt entreprenörskap och innovationsanda, sin känsla för produktutveckling och helhetsupplevelser har årets vinnare varit en inspiratör och kraftkälla under decennier.”

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...