Annons

Här sker Scandics nya hotellsatsning i Göteborg

zoom När Scandic Platinan står färdigt 2020 kommer det att sticka ut: fasaden består av stora glaskuber som klättrar på varandra.
När Scandic Platinan står färdigt 2020 kommer det att sticka ut: fasaden består av stora glaskuber som klättrar på varandra.
NYHETER. I vår tas det första spadtaget inför Scandics sjätte Göteborgshotell Scandic Platinan. Kedjan ser ett behov av ett nytt hotell som kan hantera större möten – och det ska innehålla en 1000 kvadratmeter stor eventyta som snabbt kan ställa om för olika typer av evenemang. 
Annons

Vid foten av den nya Hisingsbron i Göteborg planerar Scandic för ett hotell. Tanken är att det ska bli en del av den framväxande stadsdelen Älvstaden där 45 000 arbetsplatser beräknas byggas.

– Det är ett spännande hotell i ett nytt stadsutvecklingsområde i Göteborg. Läget är ett av stadens bästa, bara några hundra meter från centralstationen, säger Peter Jangbratt, Sverigechef för Scandic Hotels. 

 

Inspireras av Continental

 När det fjorton våningar höga Scandic Platinan står färdigt 2020 kommer det att ha 362 rum och en restaurang samt takbar som ska inspireras av bland annat Scandic Continental i Stockholm.

– Det är för tidigt att tala om inredning och restaurangkoncept. Men det jag kan säga är att Scandic Continental har satt en standard som vi tagit inspiration ifrån, särskilt gällande takbaren. Våra gäster kommer att få en fin utsikt över de nya områdena som växer fram i Göteborg. Vad gäller arkitekturen så kommer hotellet att sticka ut: fasaden består av stora glaskuber som klättrar på varandra.

Scandic Platinan blir kedjans sjätte hotell i Göteborg och det utmärkande för profilen blir ett tydligt fokus på stadens affärsresenärer.

– Göteborg är en växande region och vi har saknat ett hotell som kan ta de riktigt stora mötena. Vi ser ett behov av en större multifunktionell yta som snabbt kan ställas om till att rymma arrangemang, konserter eller event. Arbetsnamnet är ”black box” och det består av ett 1000 kvadratmeter stort rum som är svartmålat från golv till tak och utrustat med det senaste inom ljud och ljus. Våra konferenslokaler ligger i anslutning till detta och på så sätt kan vi täcka alla behov som uppstår.

 

Fortsatt het hotellmarknad

Hotellet väntas öppna under hösten 2020 och förutom affärsresenärer tror Peter Jangbratt att det centrala läget kan locka fritidsresenärer.

Kan hotellmarknaden i Göteborg inte bli övermättad?

– Visst, det är många nya hotell som etablerar sig, men vi är övertygade om att Göteborg även i fortsättningen kommer att vara en stark region, vi ser en klar potential i detta.

Stefan Gadd, presschef på Göteborg & Co, är inne på samma spår.

– Göteborg behöver helt klart fler hotell med tanke på det ökade antalet besökare, vi skulle helst se att Scandics nya hotell var klart redan i år. När Gothia Towers öppnade sitt tredje torn så var många oroliga över att det skulle bli en överetablering, men det har fyllts upp med råge.