Annons

Hotel Skansen satsar 40 miljoner på ny byggnad och lyxspa

zoom Vision 2022. Den nya byggnaden i Hotel Skansen beräknas stå klar om fyra år. Foto: Hotel Skansen
Vision 2022. Den nya byggnaden i Hotel Skansen beräknas stå klar om fyra år. Foto: Hotel Skansen
NYHETER. Hotel Skansen på Öland investerar stort för att kunna ta emot fler gäster och erbjuda större konferenser. en viktig satsning för hela regionen menar vd Fredrik Norén: ”Öland är ett starkt varumärke och vi måste hjälpas åt för att gå framåt”.
Annons

Internt kallar Fredrik Norén det för Vision 2022, planen att bygga till en separat byggnad om 6000 kvadratmeter med 36 nya rum, samt bygga ut spaanläggningen med fler behandlingsrum pooler och bastur.

I ett projekt tillsammans med arkitekter och där allmänheten har fått säga sitt, har vd Fredrik Norén tagit fram en plan för området i parken där hotellet ligger. Planen ska klubbas igenom till årsskiftet. Arbetet med detaljplanen påbörjas 2019, och ambitionen är att den nya byggnaden och spat ska stå klart 2022.

Vad betyder satsningen för hotellet?

– Vi landar på totalt 115 rum och en betydligt större anläggning, där vi kan ta emot större grupper och konferenser och inte minst sommarturister. Vi ska anställa inom städ, reception, kök och spa, vilket direkt innebär mellan 5 och 7 nya tjänster på orten, säger Fredrik Norén.

Investeringen väntas gå på 40 miljoner kronor, vad räknar ni med för omsättningsökning?

– Vi hoppas på en ökning på mellan 10 och 15 miljoner, så från 45 miljoner idag, borde vi hamna på drygt 60 när vi har byggt till de olika delarna.

Hur påverkar detta Ölands besöksnäring i stort?

 – Vi är många som måste kunna erbjuda fina anläggningar för att ta emot fler gäster och göra hela regionen attraktiv. Öland är ett starkt varumärke och vi måste hjälpas åt för att hela tiden gå framåt.

Ekerum Resort är ett annat företag i regionen som investerar för att bygga ut. Ekerum har fått grönt ljus till en ny hotellbyggnad för 200 rum, enligt Ölandsbladet. För några dagar sedan stod det även klart att Johan Göransson, idag på Destination Kalmar, blir ny turistchef på Öland.

– Det händer väldigt mycket här nu, vilket är spännande för hela Öland, säger Fredrik Norén.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...