Annons

Hotellet med hängande konferenser – som i Amazonas

zoom Ett med naturen. Hos Vann Spa Hotell och Konferens har man hoppat på trenden med skogsfloating.
Ett med naturen. Hos Vann Spa Hotell och Konferens har man hoppat på trenden med skogsfloating.
TREND. Hängande konferens under trädkronorna. Det är bara ett av de möten med naturen som Vann Spa Hotell och Konferens erbjuder sina gäster. Sprillans nytt, men ett koncept som redan väckt stort intresse.
Annons

Som i Amazonas. Men för stressade konferensdeltagare i det karga vackra Bohuslän.

Så kan Vann Spa Hotell och Konferens nya aktivitet skogsfloating beskrivas. Ett koncept inspirerat av Amazonas naturfolk, där såväl hängmattor som sittande möten i ring är ett naturligt inslag.

– Rent konkret handlar det om att vi slagit upp tolv stolpar i en ring där vi fäst specialdesignade skogsfloatingstolar, ett slags hängmattor, där deltagarna ligger insvepta i yllefiltar, förklarar hotellchefen Susanne Åhlund.

 

Konferens under träden

Deltagarna, oavsett om det handlar om konferensgäster som vill ha ett ovanligt kreativt möte, eller vanliga avslappningssuktande spa-besökare, , ombeds gå på led med luckor emellan sig och att låta alla sinnen arbeta på väg till hängmattorna. Allt för att upplevelsen ska bli så mäktig som möjligt.

– Man kan därefter antingen välja ett koncept med mindfulness, eller genomföra aktiviteten som ett konferensmöte under trädkronorna, säger Susanne Åhlund.

Floating, specialdesignade stolar, kreativitet som flödar. Det är stora ord. Men Susanne Åhlund är mån om att det inte ska bli för flummigt.

– Egentligen handlar det om en form av vanliga hängmattor. Det är själva sammansättningen av upplevelsen som gör den unik: Miljön, att ligga tillsammans bekvämt i en ring, att samtala under avslappnade former, kanske i sällskap av en sprakande brasa.

Det är upplevelsebolaget Friluften står bakom idén med skogsfloating, som hittills finns på fem ställen i Sverige.