Annons

Ja till arenabygge i Göteborg

zoom Göteborgs nya arenakomplex omfattar 20 000 sittplatser fördelade på tre arenor. Foto: Göteborgs Stad
Göteborgs nya arenakomplex omfattar 20 000 sittplatser fördelade på tre arenor. Foto: Göteborgs Stad
NYHETER. Förslaget till de nya arenorna i Göteborg får godkänt av kommunstyrelsen. Nybygget placeras strax norr om dagens Scandinavium.
Annons

Göteborgs planerade arenakomplex ska ersätta Scandinavium, Valhalla Sporthallar och Lisebergshallen. Totalt handlar det om runt 20 000 sittplatser fördelade på tre arenor placerade vid dagens Valhalla IP.

Jätteinvesteringen på över tre miljarder har nu tagit ett stort kliv mot förverkligande. En majoritet bestående av socialdemokraterna och allianspartierna röstade ja till förslaget.

– Det här är ett av de viktigaste besluten på hela mandatperioden. Vi borde kanske fattat beslut om att ersätta Scandinavium för tio-femton år sedan, men bättre sent än aldrig, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) till Göteborgs-Posten.

Men det definitiva beslutet fattas av kommunfullmäktige och det väntas ske först efter valet. Nu ska en projektgrupp tillsättas med uppdraget att bland annat reda ut hur trafiken påverkas och ekonomin i projektet. Ann-Sofi Hermansson räknar med att det kommer att dröja ett år innan kommunfullmäktige kan ta ställning till arenabygget.

Fram till dess ska också planerna konkretiseras för den mark som frigörs när Scandianvium och Valhallabadet rivs. Här planeras för hotell, restauranger och annan ”evenemangsstödjande verksamhet”.

– Det är i linje med den utvecklingsdialog vi genomförde. Området runt omkring ska präglas av liv och rörelse, säger Ann-Sofie Hermansson till GP.

Företaget bakom Mall of Scandinavia har visat intresse för att delta i utvecklingen, enligt tidningen.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...