Annons

Jonas Dahlbom ska lyfta Gröna Lunds matutbud

zoom Attraktionskraft. Istället för nya åkattraktioner på Gröna Lund i år så satsar man på restaurangutbudet.
Attraktionskraft. Istället för nya åkattraktioner på Gröna Lund i år så satsar man på restaurangutbudet.
NYHETER. Nu står det klart att kocken Jonas Dahlbom kommer att ansvara för Gröna Lunds alla restauranger. Vid säsongspremiären i april öppnar han två nya verksamheter på tivolits område.
Annons

Jonas Dahlbom har tidigare drivit restaurang Trädgården i Göteborg och Dahlbom på Torget i Åre. Han vann Årets kock 1996 och tog hem fjärdeplatsen i Bocuse d´Or i Lyon 2005. Han har också flera gånger haft ett finger med i skapandet av Nobelmiddagen.

Ett hedersuppdrag

I den nya rollen som kulinarisk ledare för Gröna Lund blir han ett av dragplåstren i tivolits stora restaurangsatsning. Inför säsongspremiären kommer han att lansera två nya restauranger.

– Jag ser det som ett hedersuppdrag att få axla rollen som kreativ kulinarisk ledare och få jobba med ett så anrikt varumärke som Gröna Lund, säger Jonas Dahlbom.

Han har varit med och tagit fram inriktning och menyer för restaurangerna som kommer att heta Fiesta Taqueria & Bar och Hekto BBQ.

– Processen med att ta fram två helt nya matupplevelser för ett tivoli är mycket spännande, säger Jonas Dahlbom.

Enligt Fredrik Fjällström som är chef för Food & Beverage på Gröna Lund är målet att skapa ett restaurangutbud som i sig är värt ett besök till tivolit.

– Att anlita Jonas Dahlbom och öppna två nya restauranger är ett stort steg på vägen till vårt mål, säger han.