Annons

Kokhett bokningstryck på nya Steam Hotel

NYHETER. Eterfrågan är hög när ett hundra år gammalt ångkraftverk blir hotell. Nästa sommar slår portarna upp för nya The Steam Hotel men redan nu rullar bokningarna in – både på privatsidan och för evenemang. 
Annons

Ångpannor, turbiner, rör och tegelväggar. I augusti nästa sommar slår portarna upp till nya The Steam Hotel i Västerås.

Hotellet inryms i ett gammalt ångkraftverk intill Mälarens kust. En panna har blivit till bar, två andra används till att driva spisarna i köken, och gamla ångturbiner kommer driva hotellets ång-spa.

Bakom hotellet står ESS Group som sedan tidigare driver flera prisbelönta spa–och resorthotell, däribland Ystad Saltsjöbad. Onlinebokningen har varit uppe sedan en månad medan konferens- och mötesbokningarna öppnade för ett halvår sedan. 

Hur ser bokningsläget ut?

– Över förväntan. Och då är våra mål högt ställda tills sista december i år. Att intresset inom affärs- och mötessegmentet är stort känns fantastiskt kul men vi är positivt förvånade över att även våra privata gäster uppvisar sådant driv, säger hotellets vd, Kai Pasma.

Finns det någon månad som bokats på extra bra?

– Hela hösten uppvisar ungefär liknande siffror men intresset för att vara först i augusti är tydligt.

Hur många events har ni inbokade?

– Just nu har vi cirka 65-70 övernattningskonferenser som ligger i pajpen. Flera är redan bekräftade nästan ett helt år innan öppning.

Hur stora är de största eventen ni nu arbetar med?

– Vi har några där deltagarantalet ligger kring 500 personer, vår största lokal tar nämligen 550 personer.

Vem är era drömgäst?

– Alla som vill uppleva något mer än bara en säng och ett rum, alla som vill få mycket för pengarna, alla som vill njuta oavsett om man är där i jobb eller privat och alla som tycker att service och bemötande är a och o på ett hotell. 

Ni utlovar att industri-romantiken lever kvar i hotellet. Hur då?

– Byggnaden är 100 år gammal och balkar, detaljer, tegelstenar, betong och ångturbiner finns kvar. Kombinerat med varma material och nya detaljer, funktioner och en massa kärlek. Vi tror att passion och engagemang är nyckeln i en destination. Och det tror vi man kommer känna i byggnaden, barerna, poolerna, konferenslokalerna och definitivt högst upp på artonde våningen, på ångkraftverkets tak.

Våning nummer sju är speciellt avsatt för att samla kraft. Utveckla!

– Både bildligt och bokstavligt. Terrassen på sjunde våningen har en utsikt som tar andan ur en. Att vi då också har byggt en varm utomhuspool med bar, sängar där vi ger högklassig service gör ju upplevelsen komplett. Från den här våningen går du direkt över till Sveriges enda actionbad där du både får och ger kraft. Totalt är spat på över 800 kvadratmeter så det här är en våning man inte ska missa. 

Hur kommer öppningen av hotellet påverka Västerås som stad?

– Vår ambition med hotellet är att det inte är ett hotell utan att det ska bli en destination i sig. Något som ytterligare kan stärka och vidareutveckla den positiva kraft som finns i Västerås nu. Vi hoppas kunna påverka Västerås och västeråsarna enormt mycket. Vi vet att vi har mycket att bevisa men vi vill verkligen att västeråsarna ska vara stolta och att det blir något de vill berätta för sina vänner om. 

Hur går det med rekryteringen av ny personal?

– Full fart. Nu är vi fem stycken anställda. Efter årsskiftet och fram till våren så ska det rekryteras för fulla muggar.