Annons

Linje Tio i Hornstull är en av världens bästa barer

zoom Barteamet på Linje Tio. Krögaren Andreas Bergman, längst till vänster, med sina kollegor.
Barteamet på Linje Tio. Krögaren Andreas Bergman, längst till vänster, med sina kollegor.
NYHETER. En av världens bästa barer ligger i Stockholm. Det är Linje Tio som enligt World's 50 Best Bars är värdiga en plats nummer 44 i den lista som räknas till barvärldens mest prestigefyllda.
Annons

Krögarna Andreas Bergman och Joel Söderbäck fick anledning att fira i år igen. Förra året tog de sig in på listan World’s 50 Best Bars – och plats 25. I år blev det några pinnar upp på stegen men ändock höll Hornstulls-baren sig kvar.

 

Var det väntat?

– Nej. Men vi visste att det fanns en möjlighet så vi har kämpat hårt och fortsatt leverera vår produkt sju dagar i veckan så som vi gjort nu i fem år, säger Andreas Bergman.

 

Hur gör ni rent operativt för att vara en av världens bästa barer?

– Vi håller oss à jour kring vad som händer i världen, reser mycket och jobbar aktivt med våra sociala medier. Men framförallt levererar vi en riktigt bra produkt och skapar stämning som folk kan ta till sig och uppskatta.

 

Om du som jobbat länge i barbranschen jämför med hur den såg ut när du började, vilka positiva förändringar ser du?

– Bättre arbetsmiljö, mindre kriminella, mer stolthet att jobba i krogbranschen, folk går ut mer, alla vill vara hemmakockar och hemmabartenders. Hela branschen utvecklas mot ett positivt och seriöst håll, vilket är kul.

 

Ni kommer att börja ha öppet till klockan 03 på helgerna. Berätta!

– Vi saknar ett ställe där man inte behöver skrika för att musiken är öronbedövande där man kan dricka goda drinkar, kall öl eller ett bättre glas vin utan. Det finns ingen bar som har öppet till nolltre i Stockholm, vi har samma goda stämning – nu bara en timme längre. That’s it.