Annons

Marstrand Havshotell storsatsar – bygger 48 extra rum

zoom Beläggningsgraden på Marstrand Havshotell har vuxit med 15 procent om året – nu storsatsar de på 48 nya rum för att möta trycket.
Beläggningsgraden på Marstrand Havshotell har vuxit med 15 procent om året – nu storsatsar de på 48 nya rum för att möta trycket.
NYHETER. Bokningarna slår i taket hos Marstrand Havshotell. För att möta trycket ska de storsatsa genom att bygga 48 nya hotellrum och fyrdubbla restaurangens storlek. Med detta i ryggen beräknas omsättningen öka med 30 miljoner kronor.
Annons

När Marstrand Havshotell slog upp portarna 2011 var det få som trodde att verksamheten skulle ta fart. Men de senaste tre åren har bokningarna ökat starkt.

– Folk var tveksamma till hur det skulle gå för oss, det var ingen vidare beläggning på anläggningarna här då. Under vårt första år var det kärvt men sedan dess har beläggningsgraden vuxit med 15 procent om året, i dag ligger den på 70 procent på årsbasis. Nu behöver vi växa för att kunna möta den ökade efterfrågan, säger vd, Daniel Svensson.

 

Tappar affärer med färre rum

Hotellets läge vid havet och med närhet till Göteborg har lockat både privat- och konferensgäster. Resultatet har gått från minus 333 000 kronor 2012 till plus 11,8 miljoner kronor förra året. Det gör att man har resurser att kunna investera i verksamheten. Just nu är deras byggplaner ute på samråd och om de går igenom kommer de 98 rummen att utökas med ytterligare 48.

– Vi behöver verkligen fler rum, som det ser ut nu tappar vi många affärer till konkurrenter. Vi måste upp i volym för att kunna ta större gruppbokningar. Det gäller även vår restaurangdel.

På våning ett planeras det för en ny restaurang, lobby och bar med utsikt över hamnen i Marstrand. Restaurangen rymmer i dag 80 sittplatser och det ska utökas till 280.

– Restaurangytan är för liten och vi får ofta göra inskränkningar på event, har vi liveband så stör vi gäster. Vi kommer även att renodla restaurangen till att bli mer av en fisk- och skaldjursrestaurang. På så sätt hoppas vi att den kan ses som väl värd ett besök även för lokalinvånare.

 

Vill utveckla sportklubb

Utöver satsningen på nya rum och restaurang ska upp till tre nya kombinerade mötes- och träningsrum byggas. De ska utrustas med ventilation och högtalarsystem för olika typer av aktiviteter.

– Vi har en stor sportklubb kopplad till vårt spa och här har vi upp till sex pass om dagen, exempelvis vattengympa. Det har blivit en stor succé så nu vill vi utöka lokalerna för aktiviteter som yoga, det ska även gå att anpassa rummen och ha möten där.  

Byggnationerna beräknas starta i april 2017 och då ska de nya rummen och lokalerna kunna vara klara ett år senare. Kostnaden är inte fastställd, berättar Daniel Svensson. Men det handlar om en mångmiljoninvestering.

Med hotellets ökade kapacitet behövs femton till tjugo heltidstjänster behöver tillsättas.

Vad kommer satsningen att innebära för er omsättning?

– Jag hoppas vi kan öka från 70 miljoner i omsättning till 100 miljoner på några års sikt.

Vad betyder det för Marstrand som destination?

– Att vi än mer kommer att kunna tillföra volym till Marstrand, det innebär att kaféerna och butikerna kan ha öppet längre.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...