Annons

Midstar köper Pandox-hotell – för 850 miljoner

zoom Miljarder i sikte. Midstars uttalade mål är att uppnå en stor fastighetvolym inom några år.
Miljarder i sikte. Midstars uttalade mål är att uppnå en stor fastighetvolym inom några år.
NYHETER. Totalt 965 rum fördelat på åtta hotell i Sverige köps upp av Midstar från Pandox. Köpeskillingen uppgår till 850 miljoner – och tillträde sker redan i mars.
Annons

Midstars nya hotell återfinns i sju olika svenska regionstäder, varav två stycken ligger i Skövde.

Köper åtta ”stabila hotell”

– Vi är mycket glada över möjligheten att i enlighet med vår strategi kunna förvärva åtta stabila regionshotell i Sverige från Umeå i norr, till Halmstad i syd. Hotellen drivs av starka etablerade operatörer och vi ser framemot att fortsatt förbättra och utveckla dem tillsammans med våra samarbetspartner i respektive marknad, säger Peter Tengström, vd för Midstar.

Midstar AB i dess befintliga struktur såg dagens ljus förra året och bildar tillsammans med Alecta, Kåpan, PRI Pensionsgaranti och Riksbankens Jubileumsfond det gemensamma hotellfastighetsbolaget Midstar Hotels AB. Deras uttalade plan är att under de närmaste tre till fem åren uppnå en fastighetsvolym om cirka 5 miljarder kronor.

Första förvärvet för Midstar AB var Scandic Karlskrona med 180 rum, och affären klubbades igenom i november.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...