Annons

Mölndals nya superarena med hotell klar till våren

zoom HKC Hotels gör sin största satsning i projektet Åby Arena. Foto: Åby Arena, HKC Hotels
HKC Hotels gör sin största satsning i projektet Åby Arena. Foto: Åby Arena, HKC Hotels
NYHETER. Mässanläggning, restauranger, mötesytor och så Göteborgspremiär för HKC Hotels största satsning. Så blir det nya upplevelsecentret Åby Arena i Mölndal strax utanför Göteborg. ”Det här är ett unikt projekt”, säger vd Marcus Östlundh.
Annons

Åby Arena i Mölndal utanför Göteborg är ett samarbete mellan aktörer från olika branscher som vill skapa ett mötes- och upplevelsekoncept med goda kommunikationer till flygplats, tåg och motorväg. Till våren är projektet invigningsklart.

Tillsammans är det fastighetsbolaget Klövern, Åbytravet, mässbolaget Easyfairs och HKC Hotels som skapar nya Åby Arena.

– Det som är intressant med det här projektet är korsbefruktningen mellan de olika aktörerna. Är man här som besökare för att gå på mässa, kan man stanna och njuta av en travkväll med vänner och kollegor, äta i den nya restaurangen och bo över på hotellet. Vi hoppas att denna möjlighet kommer att trigga besökarna, säger Kent Jellmund, marknadschef på Åbytravet.

Han har höga förväntningar på den nya arenan, att locka större evenemang och kongresser till Göteborg och Mölndal.

– Det finns en stor logistisk fördel med att ligga i Mölndal; det är nära till flyget till motorvägen, och genom Mölndals station har du väldigt bra förbindelser, så placeringen blir avgörande. Det är trångt inne i centrala Göteborg, och Mölndal är inne i ett väldigt expansivt skede, säger han.

Ni bygger en arena som kan ta emot gäster till konferenser på upp till 2000 personer, var ska alla äta?

 – Restaurangen i Åbytravet som tar 1000 personer, ska fungera som en beställningsrestaurang för stora sällskap. Sedan investerar vi 15-20 miljoner för att göra om puben inne i travet till en topprestaurang som ska vara öppen från 7 på morgonen till klockan 22 på kvällen.

 Som Besöksliv tidigare har skrivit så bygger HKC Hotels sitt första Göteborgsprojekt i anslutning till den nya arenan – ett hotell med 16 våningar och 223 rum. Det är hotellbolagets största satsning hittills.

– Vi kan erbjuda våra gäster Åby Arenas hela utbud av nöje och möjligheter till möten. Allt besökarna kan tänkas behöva för en spännande mötesupplevelse finns på området, och i närheten finns också Göteborgs utbud i form av Liseberg, Universeum och Avenyn. Det här är ett unikt projekt som vi är stolta över att vara en del av, säger Marcus Östlundh, vd på HKC Hotels i en kommentar.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...