Annons

Nordens största flygplatshotell byggs på Arlanda

zoom Tillväxten på Arlanda ger ringar på vattnet. Nu utökar man antalet rum på nya Comfort Hotel.
Tillväxten på Arlanda ger ringar på vattnet. Nu utökar man antalet rum på nya Comfort Hotel.
NYHETER.  Lagom till byggstarten i sommar utökas det planerade storhotellet på Arlanda med 40 rum. Comfort Hotel Arlanda Airport med 503 rum blir därmed ett av Stockholms största hotell och det största flygplatshotellet i Norden.
Annons

Arlandas ägare Swedavia och hotelloperatören Nordic Choice bestämde nyligen att hotellet ska utvidgas till totalt 503 rum. Bakom beslutet ligger den kraftigt ökade trafiken på Arlanda. 2,1 miljoner passagerare reste till och från flygplatsen under första kvartalet i år. Det är en ökning med 6 procent jämfört med samma period i fjol.

– Arlanda flygplats är en framgångssaga. Flygplatsen växer så att det knakar och vi med den. Nu bygger vi ut hotellet redan innan första spadtaget för ursprungshotellet är taget. Det här skärper Stockholms och Sveriges konkurrenskraft och jag är väldigt stolt över att vi får vara en del av det arbetet, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen i ett pressmeddelande.

Kvalitet i fokus

Hotellet är inriktat på mindre rum med hög kvalitet och en stor loungeyta. Det ska ligga intill SkyCity med ett stort utbud av butiker och restauranger.

– Vi är glada över att ha tecknat avtal med Nordic Choice Hotels som operatör för Stockholm Arlanda Airports nya storhotell. Det nya hotellkonceptet möter efterfrågan från den moderna resenären och är helt i linje med den efterfrågan som vi ser i vår resenärsökning. Vi investerar stort i utvecklingen av en helt ny flygplatsstad för att stärka förutsättningarna för svensk tillväxt och tillgänglighet, säger Swedavias koncernchef Jonas Abrahamsson.