Annons

Nu är Scandics nya superhotell Downtown Camper invigt

zoom Glad stämning. Scandics vd Even Frydberg invigde hotellet tillsammans med Downtown Campers personal under fredagen.
Glad stämning. Scandics vd Even Frydberg invigde hotellet tillsammans med Downtown Campers personal under fredagen.
NYHETER. Med pompa och ståt öppnades idag Scandics storsatsning Downtown Camper med hela 494 rum. ”Detta är world class!”, säger hotelljättens vd Even Frydberg.
Annons

Från ett dött område mitt i centrala Stockholm. Nu läggs sista pusselbiten som gör Brunkebergstorg till ett av stadens mest hotelltäta kvarter. Downtown Camper är ett hisnande hotellprojekt med 494 rum designade av Stylt Trampoli. Som förebild har man tjuvkikat på 1 Hotel vid Central Park i New York.

–Jag har varit med och öppnat många hotell. Det viktigaste jag vill säga er är: Detta är world class! säger Scandics nytillträdde vd Even Frydberg vid fredagens invigning.

 

Roof top-bar exklusiv för gäster

Här har man inte sparat på krutet. Standardrummen startar med en generös yta om minst 20 kvadratmeter. Flera flygbolag har redan hört av sig med bokningsförfrågningar för sin personals räkning.

Längst upp i fastigheten öppnar i december en utomhusträdgård med pool, gym och en bar som bara är tillgänglig för övernattande gäster.

Men det är främst med aktiviteter som hotellet profilerar sig. En lifestyle concierge matchar gästerna med det bästa Stockholm har att erbjuda: parkour, kajaking eller stadsvandring. Hotellet har även egen löpklubb och yogalektioner – gratis för den som är incheckad. Cyklar finns att låna, köpa och repareras på plats i lobbyn.

 

Känsla av hemma-middag

Johan Mata, Food & Beverage Manager, har tillsammans med sitt team byggt ett matkoncept där gästen uppmanas till att dela på rätterna.

–Jag vill att det ska kännas som när man äter middag hemma hos någon, säger han.

Bokningsläget ser inledningsvis mycket bra ut. I september har man, med rumspriser som startar runt två tusen kronor, helt fullbokat.