Annons

Nytt hipster-hostel öppnar i Stockholm

zoom Generator Hostel i Paris
Generator Hostel i Paris
NYHETER. Nu kommer den urbana kedjan Generator Hostel till Stockholm. Målgruppen: unga medvetna personer med smak för lokalproducerad öl.
Annons

– Det känns självklart att etablera oss just här. Tillsammans med vår nya General Manager Alexander Bhatt, tidigare från Story Hotel, har jag stor tro på att konceptet kommer välkomnas av Stockholms invånare och besökare, säger Fredrik Korallus, Chief Executive Officer, Generator Hostel.

Citykultur ska få ta plats

Generator har utnämnts till det coolaste stället att bo på av Condé Nast Traveller och blivit utsedda till ett av de 50 mest innovativa företagen år 2016 av Fast Company för sitt nya grepp på hostelupplevelsen.

Här vill man att hipsters från alla världens hörn samlas för att utbyta tips på var man dricker den mest lokalproducerade ölen.  Till Generator kommer globetrotters som har en hunger för nya upplevelser och möten där Stockholms urbana citykultur får ta stor plats.

– Vår typiska gäst är ung och nyfiken på nya platser. De vill skapa nya kontakter, hitta de bästa lokala smultrontällena och de vill känna stadens puls. De kommer självklart att vilja besöka turistmålen men fokus kommer att ligga på det unika, säger Fredrik Korallus.

I slutet av juni beräknas Generator slå upp sina dörrar på Torsgatan 10 vid Norra Bantorget där sovsalar, privata rum eller lite lyxigare sviter från cirka 280 kronor per natt. När det kommer till inredningen ligger fokus på nya influenser och bekvämlighet.

Stor vikt på design

– Allt vi gör utmanar den traditionella hostelupplevelsen, oavsett om det gäller design, sociala utrymmen eller bar och matupplevelsen. Vi vill uppmuntra till kreativitet samtidigt som vi vill att gästerna ska kunna umgås i en bekväm miljö. De som arbetar hos oss kommer att ha stor kännedom om det senaste inom restaurang, bar och utställningar, berättar Fredrik Korallus.

Gästerna kommer också kunna delta i olika sociala evenemang så som livemusik, GEN-talks och mat- och dryckes-provningar.

Har ni några planer på att öppna fler hostels i Sverige?

 –  För tillfället har vi inga tankar på att öppna upp fler enheter i Sverige men man vet aldrig vad som händer i framtiden. 

Hur ser er konkurrensbild ut?

 –  Inom vårt område erbjuder vi något unikt så konkurrensbilden ser lovande ut.