Annons

Nytt på skidorterna: Kungsberget investerar 190 miljoner

zoom Kungsberget har investerat 190 miljoner kronor inför den kommande säsongen.
Kungsberget har investerat 190 miljoner kronor inför den kommande säsongen.
NYHETER. Vintersäsongen står för dörren i landets skidorter och flera av anläggningarna har storsatsat på bland annat nya nedfarter och liftsystem – Kungsberget har investerat 190 miljoner kronor. En stark trend i år är uppgraderingar som förlänger säsongen.
Annons

November närmar sig och då kommer flera av Sveriges skidanläggningar att ha säsongspremiär. Åtskilliga av dem har gjort mångmiljonsatsningar och en tydlig trend är investeringar i att både tidigarelägga och förlänga skidsäsongen.

Köpte lift för 60 miljoner

Branäs har uppgraderat hela snösystemet, Idre fjäll har sparat 130 000 kubikmeter snö och Hemavan-Tärnaby har investerat i belysning så att backarna kan hållas öppna för kvällsåkning.

Kungsberget är en av anläggningarna som investerat mest inför den kommande säsongen, runt 190 miljoner kronor har satsats. 

– Vi har premiär för vår nya åttastolslift och för ett nytt skidområde på den södra sidan av berget med fyra nedfarter. Det handlar om stora investeringar för oss: liften kostade 60 miljoner kronor och utöver det har vi lagt ytterligare 130 miljoner kronor i anläggningen, säger Mikael Elford, marknads- och försäljningschef för Branäsgruppen.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...