Annons

Ökad efterfrågan på grönt hos hamburgerkedjorna

zoom Max Burgers och McDonalds lyssnar<br />
 på gästerna och lanserar fler gröna alternativ. Foto: Max Burgers, McDonalds
Max Burgers och McDonalds lyssnar
på gästerna och lanserar fler gröna alternativ.
Foto: Max Burgers, McDonalds
NYHETER. McDonalds och Max Burgers utökar de vegetariska alternativen i sina barnmenyer. ”En del i hållbarhetsstrategin”.
Annons

Som ett sätt att möta den växande efterfrågan på vegansk och vegetarisk mat, presenterar hamburgerkedjorna Max Burgers och McDonalds samma vecka nya, gröna alternativ i sina banmenyer. På McDonalds har man tagit fram en falafel, medan Max utökar med en vegansk hamburgare.

För McDonalds går lanseringen i linje med företagets hållbarhetsstrategi, kommenterar Nina Remöy, Food Development Manager på McDonald’s i Sverige.

– Ett grönt alternativ i Happy Meal är ett av de mest efterfrågade önskemålen från våra familjegäster i undersökningar som vi genomfört. McFalafel ska även kommer serveras som snack och som del av en hel meny, säger hon.

Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max Burgers bekräftar samma utveckling.

– Som ett svar på den allt större efterfrågan på gröna alternativ så har vi tagit fram ytterligare ett växtbaserat alternativ för kidsen, säger han.

Båda restaurangkedjorna har som mål att hälften av det protein som serveras ska utgöras av icke rött kött, för McDonalds år 2020 och för Max Burgers 2022.

Idag står cirka 40 procent av allt inköpt protein på McDonalds av vegetariskt, kyckling eller fisk, enligt Nina Remöy, och på Max Burgers är nästan 40 procent av alla sålda hamburgare icke rött kött.

– Det känns fantastiskt att Max är pionjärer att ställa om menyn och kraftigt minska våra klimatutsläpp – samtidigt som vi är klimatpositiva, säger Max vice koncernchef Christoffer Bergfors i en kommentar.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...