Annons

Öppnade Steam Hotel för en månad sen – nu lämnar Kai Pasma

zoom
NYHETER. Omtalade The Steam Hotel öppnade i det gamla ångkraftverket i Västerås den 1 augusti 2017. Men bara en månad senare meddelas nu att hotellchefen Kai Pasma lämnar sin post.
Annons

ESS Group har precis avslutat öppningsarbetet för The Steam Hotel i anslutning till det populära actionbadet Kokpunkten i Västerås. Projektet har varit framgångsrikt, såväl medialt som bokningsmässigt − vd Kai Pasma berättade nyligen för Besöksliv att augusti och september har 85 procents beläggning.

[LÄS MER: The Steam Hotel har öppnat: ”Helt fullbokat”]

Nu avgår dock Kai Pasma som vd för The Steam Hotel, efter knappt 1,5 år på posten. 

Lämnar över stafettpinnen

I ett pressmeddelande från Ess Group säger Kai Pasma så här om sin sorti:

”Att fått vara med och planera, rekrytera och lansera, enligt mig, Sveriges mest spännande och nytänkande hotelldestination är en dröm som gått i uppfyllelse. Min bakgrund och stora intresse ligger i försäljning, större kommersiella frågor samt ledarskap så när nu Steam går in i en fas med fokus på drift, F&B och att fortsätta vår resa mot att alla gäster ska boka sin nästa vistelse innan de checkat ut, så känns det helt rätt att lämna över stafettpinnen.”

Jonas Stenberg, vd för Ess Group, hyllar Kai Pasma för hans arbete.

”Vi vill tacka Kai som haft en helt central del i det här arbetet rent kommersiellt. Inget annat än succé! Men nu har vi fokus på driftsfrågor, restauranger och barerna, mat och dryck och att den totala upplevelsen når internationell topp-nivå. Och att då Kai, som ansvarig för uppstart och lansering, söker nya utmaningar är ett beslut som vi respekterar till fullo.”

Tillförordnad vd från Stockholm

The Steam Hotel har nu fått en ny tillförordnad vd i Marcus Majewski, skriver VLT. Liksom Kai Pasma är även han en Choice-veteran − Majewski var tidigare vd för Choice-gruppens Nordic Light Hotel och Nordic Sea Hotel i Stockholm. Därefter har han jobbat inom Ess Group som vd och delägare i Blue Hotel på Lidingö.

I VLT-artikeln säger Kai Pasma att han är jätteglad att just Marcus Majewski tar över vd-skapet eftersom ”han har mer styrkor inom det som det ska läggas fokus på nu”. Han avfärdar samtidigt eventuella spekulationer om konflikter.

”Att jag lämnade Steam Hotel var inga konstigheter på något sätt, det finns inga schismer. Mina styrkor är det kommersiella, som exempelvis marknadsföring, och det blev ju en succé kommersiellt vilket jag är mycket stolt över.”

Efter att Besöksliv publicerat denna artikel svarar Kai Pasma  vidare i ett sms om bakgrunden till att han lämnar. Han skriver:

”Jag brinner för ledarskap, organisationsfrågor, utveckla medarbetare och större kommersiella frågor och det är det som jag anser vara mina största styrkor och nu när ESS vill lägga mer fokus på specifika drifts– och förvaltningsfrågor så väljer jag att kliva åt sidan.”

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...