Annons

Pandox ökar vinsten

zoom Intäkterna per tillgängligt rum steg med 4 procent i Stockholm. Foto: Pandox
Intäkterna per tillgängligt rum steg med 4 procent i Stockholm. Foto: Pandox
NYHETER. Pandox fortsätter växa och rapporterar en ökad vinst för tredje kvartalet. "Det är en starkare tillväxt än vi förutspått", säger vd Anders Nissen.
Annons

Pandox lyckosamma förvärv av hotellfastigheter är en del av förklaringen till bolagets snabba tillväxt enligt Anders Nissen. Köpet av 21 hotell i Storbritannien och Irland som genomfördes i slutet av 2017 kompletterades nyligen med ett par hotell i Glasgow och Manchester.

En annan förklaring är den goda hotellkonjunkturen i framförallt norra Europa. I Amsterdam, Berlin och Bryssel råder högtryck och bland hotellen i Storbritannien är marknaden stabil.

­– Det är fortsatt generellt en god utveckling i hotellmarknaden, säger Anders Nissen.

De goda tiderna gäller även Sverige. Intäkterna per tillgängligt rum (RevPAR) steg med 4 procent i Stockholm tack vare förbättrad beläggning. I Göteborg och Malmö ökade rumsintäkterna med 4 respektive 5 procent under perioden.

­– Det är en starkare tillväxt än vi förutspått. Sommaren blev starkare än vi trott, säger Anders Nissen.

­Effekten märktes tydligt i Stockholm som drog till sig många internationella gäster. Dessutom är överkapaciteten som fanns bland hotellen i början av året på väg att försvinna, konstaterar Anders Nissen.

­– Det värsta är över.

September blev å andra sidan lite sämre för Pandox. En förklaring är att aktiviteten bland tyska mässor varit lite lägre i år. Anders Nissen dämpa förväntningarna inför resten av året.

­– Det fjärde kvartalet blir något sämre jämfört med tredje kvartalet.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...