Annons

Premiär för ”Studio 54” i Västerås

zoom Nu skapar The Steam en lokal för såväl klubb som konferens.
Nu skapar The Steam en lokal för såväl klubb som konferens.
NYHETER. I sommar slår portarna upp för the Steam Hotel i Västerås. Och för att stärka reseanledningen byggs nu en stor nöjesscen som inspirerats av Studio 54 i New York. ”Tanken är att skapa ett ställe där man kan ’walk in och disco out’ ”, säger Kai Pasma, vd för hotellet. 
Annons

I augusti öppnar the Steam Hotel vid Kokpunkten i gamla Ångkraftverket i Västerås. Just nu färdigställs de sista rummen och inom kort anländer personalen och kockarna som ska börja provlaga menyn. Parallellt med det läggs sista handen vid hotellets musik- och nöjesscen, som hämtat inspiration från den legendariska Studio 54 i New York. 

– Vi vill erbjuda det glitter och den glamour som omgärdade klubben. Tanken är att skapa ett ställe där man kan ”walk in och disco out”, med hundratals discokulor och gäster som dansar på borden. Som på 1980-talets Manhattan, fast utan den långa kön utanför, säger Kai Pasma, vd för the Steam Hotel.

Målet är inte att öppna en ren nattklubb, berättar han. Lokalen ska också kunna användas till konferenser och till shower.  

Underlag hela veckan

– I Västerås har det de senaste åren vuxit fram en fantastisk restaurangscen och folk har börjat gå ut även i veckorna. Men det som saknats är ett ställe som erbjuder kontinuerliga event i en klubbmiljö, och den positionen vill vi ta. Med 148 000 invånare här i staden och Stockholm bara en timma bort tror vi att det finns underlag för att driva en klubblokal under hela veckan.

I the Grand Hall, som lokalen heter, har det gamla ångkraftverkets cement och tegel klätts med mattor och tyger.

Vad har ni för mål?

– Det här ska bli en dynamisk miljö där du kan uppleva olika saker beroende på dagshumör.  Vi vill locka till oss stamgäster, och då gäller det att ha ett brett erbjudande och våga göra nya saker. Vi har många idéer, allt från kända artister, aktiviteter riktade mot barnfamiljer och fler publika event. Mer kan jag inte berätta just nu.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...