Annons

Restaurang firar singlar med bubbel

zoom Spritmuseums restaurang firar ”Single’s Day”, en motsats till Alla hjärtans dag. Foto: Colourbox
Spritmuseums restaurang firar ”Single’s Day”, en motsats till Alla hjärtans dag. Foto: Colourbox
NYHETER. Spritmuseums restaurang vill slå ett slag för gäster som inte gängat sig. Nu uppmärksammar de ”Single’s Day” – ett evenemang som blivit stort i Kina med specialmeny och bubbel. 
Annons

Det internationella Singeldagen har hittills mest uppmärksammats inom handeln. Ett fenomen som startat i Kina, och som ska vara en slags motvikt till Alla hjärtans dag. Nu slår Spritmuseum ett slag för singeldagen som går av stapeln den 11 november.

– Det klingar bra att fira att man är singel på ett Spritmuseum. Alkohol är fortfarande lite av ett tabuämne så jag tror det kan sparka igång många konversationer, säger Matilda Ivarsson, pressansvarig.

Hon har bokat in en ”äkta” fransman, bubbelambassadören Jeremy Piras, som för att spä på romantiken kommer att hålla i en champagneprovning. Man kan även lägga till sen sen tvårätters lunch signerad kocken Petter Nilsson.

Kommer ni att kontrollera så att gästerna verkligen är singlar?

– Nej, det kommer vi inte. Men jag tror inte att några som är i en relation kommer komma. Än så länge är det många kvinnor som bokat så det kommer bli härlig girlpower-känsla. Om jag får dra det genusperspektivet så är kvinnor generellt bättre på att boka saker. Vi har haft många som delat och kommenterat vårt event.

Är singlar generellt en stark målgrupp för er?

– Inte vad vi har märkt men vi hoppas att det här eventet kan bli ett stående inslag.

E-faktura bidrar till en mer hållbar administration

E-faktura bidrar till en mer hållbar administration

För en hållbar hotell- och restaurangnäring måste vi ta ett större ansvar för vår administration och minska förbrukningen av papper, det menar Hogias Helene Enning, som dedikerat arbetar med systemstöd till företag inom...