Annons

Så blir Nobis nya hotellsatsning

zoom Nobis nya hotell förväntas stå klart hösten 2018.
Nobis nya hotell förväntas stå klart hösten 2018.
NYHETER. 242 rum fördelat på 9500 kvadratmeter och en innergård som öppnas upp för allmänheten. Snart är det byggstart för Nobis nya hotellsatsning i Stockholm.
Annons

Det är storskaliga satsningar som Nobis-koncernen gör i Vasastan i Stockholm. Det hela görs möjligt av fastighetsägaren Kungsleden som investerar totaley 385 miljoner kronor i ett projekt som omfattar 15 000 kvm.

Del av det är själva hotellet i det gamla Philips-huset på Gävlegatan som förväntas stå klart hösten 2018 och bara det omfattar 9500 kvm. Nobis vice vd Johan Hyltner ser fram emot satsningen.

– För tjugo år sedan kanske man inte hade valt Vasastan men staden har vuxit och den här delen av stan har blivit en cool plats med Hagastaden nära och så gillade vi den här platsen rent arkitektoniskt, svarar Johan Hyltner.

Vad är det för typ av hotell?

– Kompakta rum och även på long stay-rum. Vi vill kombinera mindre rum med hög kvalitet. Vi kommer att satsa mycket på publika utrymmen med café, bar och restaurang, säger han.

Hur ser er konkurrensbild ut? 

– Den här kombinationen finns det inte mycket av i dag. Vi kan delvis se det i Scandics lågpriskoncept Htl men jag tror att fler kommer att efterfråga den här typen av hotellösningar i framtiden.

Vilken målgrupp vill ni vända er till?

– Hyfsat brett men en yngre cool målgrupp som värdesätter kvalitet men som inte vill betala för mycket för rummen.