Annons

Så här blir Svenska Mässans fjärde torn


NYHETER. Tävlingen är avgjord om vem som ska få rita Svenska Mässans fjärde hotelltorn. ”Vinnaren har presenterat ett magnifikt torn - ett nytt landmärke i staden”, säger Svenska Mässans vd och koncernchef Carin Kindbom.
Annons

Efter en arkitekttävling mellan fyra arkitektkontor blir det Tham & Videgård som får rita det fjärde av Gothia Towers, ”+ One” ett torn som blir betydligt högre än de tre övriga, och som är tänkt att rymma 400 hotellrum.

Därutöver blir det mötesytor, restauranger, kontor och en terrass med plats för 1200 minglande gäster.

– Vinnaren har presenterat ett magnifikt torn […] och ett nytt landmärke i staden, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef på Svenska Mässan Gothia Towers.

–Vi är oerhört stolta över att ytterligare kunna stärka vår attraktionskraft och samtidigt vara en katalysator som tillför staden och näringslivet i Göteborg nya värden, säger Carin Kindbom.

Processen med detaljplanen inleds under 2020 och tornet beräknas stå klart 2025.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...