Annons

Satsningar i Stöten ger resultat

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Investeringar i snö och boenden har burit frukt i Stöten, som ökade beläggningen med 100 procent under jul- och nyårsveckorna.  
Annons

– Vi har aldrig sett så mycket gäster, hundra procent ökad beläggning på all logi och en ökad liftkortsförsäljning på 48 procent, säger Johan Thorn, vd i Stöten Sälen.

Bakgrunden till det goda resultatet under säsongstarten är de år av investeringar som Stöten och externa aktörer har gjort på orten. Stöten har bland annat byggt ut med 500 bäddar, och en ny Skidlodge blev klar veckan innan jul. De senaste åren har man, liksom många andra skidorter, investerat i snökanoner.

– Vi ser i våra gästenkäter att vi har fler återkommande gäster, fler nöjda gäster tack vare de förbättringar vi har gjort i både boende och backar, säger Johan Thorn.

Investeringarna de senaste fyra åren uppgår till närmare 260 miljoner kronor, enligt Johan Thor.

– När jag började för 5,5 år sedan tog vi beslutet att jobba upp anläggningen med snö, vilket är Stötens kärna. Med bra snö och backar kommer det andra per automatik, och ju fler bäddar vi har desto fler liftkort kan vi sälja.

 Har ni investerat klart nu?

– Absolut inte, det som ligger närmast är en ny skilodge i ett annat läge än den som redan finns. Det är ett projekt vi är långt gångna med och kan bli klart nästa säsong.

Hur ser bokningsläget ut framöver?

– Vi ligger 10-12 procent upp jämfört med förra året för perioden december-april, så det ser riktigt bra ut. Det enda lilla orosmolnet ät att påsken ligger väldigt sent, och att de flesta skolor har lov samma vecka. Förra året spred man ut det mer på över två veckor. I övrigt ser förutsättningarna väldigt bra ut, säger Johan Thorn.

Stöten i Sälen har 21 liftar och 47 nedfarter.