Annons

Slao: ”Domen ställer högre krav på anläggningarna”

zoom
NYHETER. En dom i högsta förvaltningsdomstolen ger grönt kort för skidåkning att betraktas som friskvård och inte bara nöje. Slao välkomnar domen och hoppas på fler motionärer i backarna, vilket höjer kraven på både produkt och service.
Annons

– Skidåkning är friskvård. Utmärkt att detta nu blir accepterat även från myndigheten. Nu underlättas möjligheterna för många att få regelbunden tillgång till skidåkning på hemmaplan, säger Slaos ordförande Mikael Santoft.

Efter domen i högsta förvaltningsdomstolen tidigare i veckan står det klart att skidåkning ska inkluderas bland de sporter som omfattas av avdragsgilla friskvårdsbidrag från arbetsgivare.

– Ett helt logiskt beslut, som jämställer skidåkning med alla andra fysiska aktiviteter för motion och friskvård. Förhoppningsvis kan nu de många hemmabackarna bli en daglig arena för motion, säger Mikael Santoft.

Det var i ett avgörande i en tvist i högsta förvaltningsdomstolen om huruvida avgifter för golfträning skulle kunna vara avdragsgilla för arbetsgivaren och skattefria från den anställde som det även beslutades att skidåkning och ridning skulle omfattas av lagen.

Vad innebär domen för skidanläggningarna?

– Anläggningarna är beredda att ta emot fler skidåkare och kommer att stå med öppna armar. Liftar, pister och skidskola är till för gästerna. För våra anläggningar är detta ett positivt besked, som naturligtvis kommer att öka kraven på oss, men det är bara något positivt.

Hur höjs kraven?

– När fler människor vill åka i våra hemmabackar måste anläggningarna sannolikt utveckla och förfina sina erbjudanden. Det som idag erbjuds är av hög kvalitet, men med fler besökare kommer sannolikt önskemål om förbättringar. Bättre snötillverkning, bättre preparering och bättre liftar.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...