Annons

Snabb comeback för Martin Creydt – går till Pandox

zoom Creydt. Från Scandic till att bli Pandox nye
Creydt. Från Scandic till att bli Pandox nye "skyttekung".
NYHETER. Martin Creydt, som fick sluta på Scandic i september, gör snabb comeback in i hotellbranschen. Han får nytt toppjobb inom hotellfastighetsbolaget Pandox.
Annons

Martin Creydt blir ansvarig för Pandox internationella hotellportfölj, det vill säga de hotellfastigheter utanför Norden som Pandox äger, i dagsläget 25 hotell ibland annat Tyskland, Österrike och Schweiz.

Under sin hotellkarriär har han jobbat i alla de stora skandinaviska hotellkoncernerna First Hotels, Choice Hotels, Rezidor och senast Scandic där han varit operativ direktör. Men det här blir första gången han jobbar i ett hotellfastighetsbolag.

 – Det ska bli spännande. Jag kan ju hotellvärlden rätt bra. Dessutom talar jag tyska flytande sedan barnsben. Jag ska ha hand om hotellen där Pandox har externa operatörer som driver hotellen, inte hotellen som Pandox driver i egen regi, säger Martin Creydt.

Slapp karantän – får börja efter jul

Han kommer att få en nyckelroll inom Pandox, som är Sveriges största renodlade hotellfastighetsbolag. För det är utanför Norden som bolaget växer. Så sent som i förra veckan köpte Pandox sju hotellfastigheter i Tyskland, Österrike och Nederländerna för 4,1 miljarder kronor. För ett år sedan köpte man 18 tyska hotellfastigheter.

– Martin blir en ny skyttekung i vårt lag, sade Pandox vd Anders Nissen om nyrekryteringen när Besöksliv träffade honom under Pandox hotellmarknadsdag på tisdagen.

Martin Creydt fick lämna Scandic i september när vd Frank Fiskers lyfte upp landscheferna i koncernledningen och själv övertog det övergripande operativa ansvaret. I överenskommelsen ingick en längre ”karantäntid” då Creydt inte skulle kunna jobba för ett annat hotellbolag. Men eftersom Scandic och Pandox är nära samarbetsparters kan han börja på Pandox redan efter årsskiftet.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...