Annons

”Spännande att få ha varit med på den resan”

zoom Visitas f d branschekonom Björn Arnek på nya äventyr.  Foto: Visita
Visitas f d branschekonom Björn Arnek på nya äventyr. Foto: Visita
NYHETER. Efter 16 år på Visita har branschekonom Björn Arnek valt att gå vidare. Besöksliv träffade honom precis innan han checkade ut.
Annons

Varför har du slutat på Visita?
– För att jag har fått ett nytt spännande erbjudande. Dessutom så har jag nyligen passerat 50 år och tänkte att jag ska göra något nytt så ska är det nu det ska ske.

Vad väntar nu?
– Min nya tjänst är som chefsekonom på Annordia som är en rådgivningsbyrå för investeringar i och utveckling av hotellfastigheter. Så jag blir kvar i branschen men kommer att ha fokus på hotell.

Du har jobbat på Visita i 16 år. Hur har besöksnäringen förändrats under de åren?
– Den har vuxit oerhört och är idag betydligt mer erkänd för vad den faktiskt bidrar med till Sveriges export och sysselsättning. Det har varit spännande att få ha varit med på den resan.

Vad har varit roligast under dina år på Visita?
– Oj, det har hänt så mycket under mina 16 år. Det har varit intressant att få lära sig en bransch så grundligt. Men det som har lyft jobbet extra är kontakten med medlemmarna och att kunna ge dem den hjälp de behöver. Det har varit inspirerande.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...