Annons

Stordalen bygger lyxhotell i Helsingborg

zoom Lyxsatsning. Takpool och kongresshall blir del av nya hotellet.
Lyxsatsning. Takpool och kongresshall blir del av nya hotellet.
NYHETER. Nu står det klart att det blir Petter Stordalens Nordic Choice som ska bygga Helsingborgs nya superhotell. Platsen är den omtvistade ångfärjetomten – också beskriven som en av landets mest intressanta att bygga på just nu.
Annons

– Helsingborg är en av Sveriges absolut vackraste städer och jag är väldigt stolt över att vi på Nordic Choice Hotels får vara med i detta projekt. Ett projekt som vi kommer att ta oss an med stor ödmjukhet och skapa tillsammans med de som bor i staden och i området, säger Petter Stordalen, ägare och styrelseordförande Nordic Choice Hotels.

Hotellet blir Helsingborgs största med 250 bäddar och ska stå klart 2020. Det planeras även för en takpool och kongressanläggning med kapacitet för 1250.

Omdiskuterad plats

Platsen är den omdiskuterade ångfärjetomten som det funnits krav på lokal folkomröstning för att få bygga på. Därifrån har man utsikt över Öresund och platsen sägs bli stadens nya centrala mötesplats. Den har omskrivits som mycket attraktiv att bygga på.

– Satsningen kommer vara positiv för stadens besöksnäring, vilket både direkt och indirekt kommer att skapa nya jobb, inte minst för unga. Dessutom kommer projektet bidra till ett tryggare och mer levande city, säger Peter Danielsson, (M) kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.