Annons

Stort intresse hos krögare för filmkändisen Göta Hotell

zoom Hotellet som är en filmkändis. Också nu intressant objekt för ett flertal krögare.
Hotellet som är en filmkändis. Också nu intressant objekt för ett flertal krögare.
NYHETER. Ett tiotal krögare har anmält intresse för att driva Göta Hotell i Borensberg. Vilket ökar möjligheterna för att hotellet kan öppna till sommarsäsongen. 
Annons

Som Besöksliv tidigare har rapporterat om så är nya köparna av Göta Hotell på jakt efter krögare. Göta kanalbolag köpte hotellet i februari i år och sedan dess har de jobbat intensivt för att hitta en ny operatör.

[LÄS MER: ”Kända filmhotellet söker ny krögarroll”]

Enligt Anders Donlau, vd för AB Göta kanalbolag, har arbetet nu gått in i en ny fas.  

– Vi har fått in ett tiotal intressenter varav fem lämnat in skarpa förslag, med en affärsplan som visar hur de vill driva hotellet. Nästa vecka räknar vi med att kunna välja ut en av dem att gå vidare med, säger han till Corren.

Hoppas kunna öppna i sommar

Anders Donlau har i tidigare intervjuer sagt att han hoppas på att ha någon på plats redan till sommaren. Och nu ser han ljust på den möjligheten.

– Chansen har ökat eftersom det finns seriösa intressenter. Hänger det bara på oss så är det inga problem, men det är mycket annat som måste bli klart också – som till exempel alkoholrättigheter, säger han till Corren.

Måndag 4 april är sista anmälningsdag för krögare intresserade av Göta Hotell.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...