Annons

Strandverket på Marstrand läggs ned

zoom Foto: Strandverket
Foto: Strandverket
NYHETER. Efter många turer kom beskedet från kommunen att Strandverkets konsthall på Marstrand läggs ned innan sommaren. "Tråkigt när en besöksanledning försvinner", säger Ann H Haraldsson, vd och turistchef för Södra Bohuslän Turism.
Annons

Innan jul kom beskedet från Kungälvs kommun att Strandverket på Marstrand stänger. Detta trots att man har fått ekonomiskt bidrag från Västra Götalandsregionen.

– Det är jättetråkigt, det är alltid tråkigt när en besöksanledning försvinner. Vi hoppas att beskedet inte är slutgiltigt, att man hittar en privat aktör som vill ta över och driva konsthallen, säger Ann H Haraldsson, vd och turistchef för Södra Bohuslän Turism.

Konsthallen, som har haft cirka 6000 besökare per år, har bidragit till mångfalden och utbudet på den populära lilla ön, menar Ann H Haraldsson.

– Marstrandsön har drygt 650 000 besökare per år och Marstrand kommer inte att sjunka på grund av detta, men konsten är ett bra komplement till aktiviteter som vandring, bad och god mat.

Strandverket har drivits av Kungälvs kommun sedan 2016 då man tog över driften efter Peter Hjörne, som var initiativtagare till konsthallen.

– Strandverket har hela tiden hållit en väldigt hög profil med hög kvalitet på det som har presenterats. Att kunna addera till det som reseanledning till det övriga som finns på Marstrand har passat in i konceptet. Man har under flera år även samverkat med andra konsthallar, reseanledningar och turistorganisationer i Bohuslän, säger Ann H Haraldsson.

Strandverket stänger innan sommaren om ingen ny intressent och de konstnärer som har bokats in från och med april i år har avbokats.