Annons

Sverige får stoltsera som värd för naturnära världskongress

zoom Att Adventure Travel World Summit hålls i Sverige innebär en <br />
möjlighet att sprida budskapen om en varierad och tillgänglig natur. Foto: Visit Sweden
Att Adventure Travel World Summit hålls i Sverige innebär en
möjlighet att sprida budskapen om en varierad och tillgänglig natur.
Foto: Visit Sweden
NYHETER. Nu står det klart att den internationella kongressen Adventure Travel World Summit hålls i Göteborg 2019. Då samlas 850 researrangörer från hela världen och det väntas ge svensk turism ett uppsving: ”På sikt innebär kongressen fler gäster och nya affärer”, säger Ewa Lagerqvist på Visit Sweden.
Annons

– Den svenska naturen lockar fler och fler internationella besökare. Det gör besöksnäringen till en jobbmotor över hela landet. Att kongressen ska hållas i Sverige ger oss en fantastisk möjlighet att visa upp för hela världen vad vi kan erbjuda inom naturturism, säger Visit Swedens vd Ewa Lagerqvist.

Den orörda och varierande naturen som passar många målgrupper, svenskarnas naturnära livsstil, och tillgängligheten tack vare allemansrätten är några av anledningarna till att Sverige valdes för kongressen Adventure Travel Trade Associations 2019.

De 850 kongressdeltagarna är från hela världen och på plats i Göteborg kommer de att ta del av kunskap och nyheter inom naturturism. I samband med kongressen kommer de också att få uppleva naturen i stora delar av landet, exempelvis via fiske och vandring.

– Vi ser en möjlighet för landets naturturismföretag att kunna samlas och mötas på en internationell marknad. Vi får chans att visa upp Sverige som ett öppet och inbjudande land med många naturupplevelser, och evenemanget ska täckas av internationell press så budskapet lär få god spridning.

Hur ska ni förbereda er inför evenemanget?

– Vår roll är att fokusera på mediakontakter och kommunikation inför och under själva kongressen. I samarbete med Tillväxtverket kommer vi också att göra de deltagande naturturismföretagen redo för evenemanget genom att hjälpa dem att bli exportmogna, bland annat genom att hålla kurser.

Vad det kostar att arrangera konferensen i Sverige är för tidigt att svara på, berättar Ewa Lagerqvist. Men den väntas få stor betydelse för den svenska besöksnäringen.

– På sikt innebär det ett ökat antal besökare och nya affärer för besöksnäringen, säger Ewa Lagerqvist.