Annons

Sveriges NM-seger: ”en boost inför Culinary Olympics”

zoom För femte gången i rad vinner Sverige NM i matlagning. Foto: Pressbild
För femte gången i rad vinner Sverige NM i matlagning. Foto: Pressbild
NYHETER. Sveriges seger i Nordiska Mästerskapen i matlagning är ett styrkebesked inför Culinary Olympics 2020: ”Det är som att vi har knäckt vinstkoden”, säger Fredrik Andersson, lagkapten för Svenska Kocklandslaget.
Annons

I helgen kammade Henric Herbertsson från SK Mat & Människor i Göteborg och tillika medlem i Svenska Kocklandslaget hem vinsten i NM i matlagning i Reykjavik.

Svenska Kocklandslagets lagkapten Fredrik Andersson ser segern som ett styrkebesked, både för Henric Herbertsson och landslaget.

– Det är jätteroligt att Henric vann, han kom in i landslaget för ett år sedan och jag har sett hans otroliga utveckling som kock. Det var smaken som avgjorde i helgen, han lagade otroligt välbalanserade rätter – inget var lämnat åt slumpen.

Det är femte året i rad som Sverige står som vinnare i Nordiska Mästerskapen i matlagning.

– Det finns många duktiga kockar i Norden och det är viktigt att vi kan mäta oss med dem.

Vinsten visar att vi håller oss i toppen och att vi inte blir mätta. De andra lagen blir bättre och bättre så vi måste utvecklas – det här är ett kvitto på att vi lyckats.

Enligt Fredrik Andersson visar segern att Svenska Kocklandslaget hittat vinstformen inför Culinary Olympics 2020.

– Nu känns det som att vi har knäckt ”vinstkoden” – genom att vi tränat med olika råvarukorgar vid varje träningstillfälle. Det handlar om att hitta en röd tråd så att råvarorna fungerar ihop, på så sätt har vi en grundidé redan innan vi går in i tävlingen.

Hur går träningen inför Culinary Olympics?

– Vi började redan i januari och har kört på för fullt under våren. Vi träffas varje söndag och lagar upp våra tävlingsrätter, och sedan blir det tidsträning nästföljande tisdag. Vi tränar dubbelt så mycket som förra året, vilket tar oss närmare en vinst.

Hur ser du på Kocklandslagets möjligheter i OS 2020?

– De ser bra ut, Henrics vinst taggar alla i laget och de blir sporrade att träna hårdare. Så jag tror på vinst.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...