Annons

Swedish Taste öppnar nytt under NK

zoom Årets kock-vinnaren och Swedish taste-grundaren Magnus Lindström öppnar ny restaurang på NK i Göteborg.
Årets kock-vinnaren och Swedish taste-grundaren Magnus Lindström öppnar ny restaurang på NK i Göteborg.
NYHETER. Snart öppnar Swedish tastes nya restaurangkoncept i NK-huset i Göteborg. Bland de 300 år gamla valven ska det serveras take away och trerättersluncher: ”Vi vill skapa en levande krogmiljö”, säger Magnus Lindström på Swedish taste.
Annons

Söndagen 18 november beräknas Swedish tastes nya restaurang slå upp portarna i de underjordiska 1700-tals-valven i NK-huset i Göteborg. Konceptet i det nyrenoverade nedre planet består av en saluhall med skaldjurdisk och en matsal där det ska serveras klassiska rätter.

– I saluhallen blir det snabba luncher som take away-sallader samt ostron och hummer från vår skaldjursdisk. Sedan inne i det fina valvet kan man slå sig ner för en lång trerätters-lunch, med klassiker som Wallenbergare och fisksoppa, säger Magnus Lindström, ägare av Swedish taste.

Årets kock-vinnaren Magnus Lindström grundade Swedish taste år 2000 och verksamheten består av en kombinerad restaurang och matlagningsstudio i Göteborg samt en mat- och vinstudio i Stockholm. Det nya restaurang-konceptet ser han som ett komplement.

– Det kompletterar bra, genom att vi här kommer att servera lunch på ett klassiskt sätt, precis som vi gjorde när vi startade i Göteborg för 18 år sedan.

Bakgrunden till satsningen är att NK i Göteborg, som Swedish taste samarbetat med i flera år genom catering till olika event, inte haft någon restaurang tidigare.

– Det här känns naturligt eftersom vi har samma målgrupp som NK och de har 550 anställda. Dessutom är det många företag runt om, så det finns ett bra underlag för oss.

Hur tänker ni kring hållbarhet i det nya konceptet?
– Jag är smålänning och har alltid jobbat för att motverka svinn och här handlar det om att inte slänga något i onödan. Som ett exempel kommer vi att ha en fiskdisk med dagens fångst och där tar vi tillvara varje del.

Tanken är att öppna redan på söndag, kommer ni att klara det?
– Ja, men som det ser ut just nu så känns det som att vi kommer öppna om två månader, så de sista dagarna kommer att bli väldigt hektiska.

Vad har ni för mål?
– Vi vill skapa en levande krogmiljö där NK:s kunder kan ta en paus och gäster från gatan kan slinka in på ett glas bubbel och några ostron.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...